Actualitate

Ludovic Orban îi cere lui Nicușor Dan să pregătească sezonul rece. Vor avea bucureștenii căldură?

Publicat: 30 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban îi cere lui Nicușor Dan să pregătească sezonul rece. Vor avea bucureștenii căldură
Ludovic Orban, a declarat că Guvernul nu are în vedere majorări de taxe și nici introducerea de taxe noi

Premierul Ludovic Orban îi cere lui Nicușor Dan să pregătească sezonul rece și să facă o analiză a datoriilor de la Primărie pentru că Elcen, fără să primească bani, nu mai poate cumpăra combustibil. În aceste condiții, bucureștenii riscă să rămână fără căldură la iarnă.

„Eu pot să vă spun că astăzi datoriile sunt de peste 4 miliarde de lei. Începe iarna și trebuie să înceapă furnizarea căldurii și nu numai că Radet-ul a dat faliment, avea o datorie de vreo 800 de milioane, dar Termoenergetica, o societate înființată de mai puțin de 2 ani deja a acumulat o datorie de aproape 600 de milioane către Elcen”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban îi cere lui Nicușor Dan să pregătească sezonul rece

Premierul susține că în cazul în care Elcen nu primește bani, nu poate cumpăra combustibil.

„Elcen nu mai poate, dacă nu primește bani. Nu mai poate să furnizeze pentru că nu poate să cumpere combustibil”, a afirmat Orban.

Nicuşor Dan: „Sistemul de termoficare din București e într-o situație foarte dificilă”

Nicuşor Dan, care ar putea fi primarul general al Capitalei dacă n use va dispune renumărarea voturilor, a declarat că a constatat situaţia dificilă a sistemului de termoficare. Cu o zi în urmă. Nicușor Dan recunoștea că singurele soluţii pentru această iarnă vor fi intervenţiile mai rapide la avariile din cartiere.

Nicuşor Dan s-a întâlnit cu unul din specialiştii sistemului de termoficare a Capitalei, ELCEN, şi a făcut o constatare serioasă pe care a anunţat-o public şi pe reţelele de socializare.

“M-am întâlnit azi cu Claudiu Crețu, administratorul special al ELCEN, unul dintre specialiștii sistemului de termoficare al Capitalei. Am vrut să văd concret cum s-a lucrat în ultimii ani de zile în domeniul termoficării și m-am convins din nou că sistemul de termoficare din București e într-o situație foarte dificilă.“, scrie Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

„Nu trebuie să pierdem timpul, ci să venim cu soluții”

Cu o seară în urmă, Nicuşor Dan recunoştea în cadrul unei emisuni televizate că nu va putea rezolva problema lipsei apei calde, dar are o soluţie: va asigura intervenţia la avarii.

“E important de aceea să punem împreună, cât mai repede, cele mai bune idei și soluții pentru rezolvarea problemelor de sistem, dar și a urgențelor privind apa caldă și căldura. E un proces greu și nu trebuie să pierdem timpul, ci să venim cu soluții.”, a mai scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

400 de blocuri din București nu au acum apă caldă

Nicușor Dan promite că rezolvă problema termoficării 405 blocuri de locuințe din București, racordate de rețeaua centralizară de distribuție a energiei termice din București, nu au astăzi apă caldă, conform centralizării Termoenergetica, compania din subordinea Primăriei Capitalei care se ocupă de alimentarea cu apă caldă și căldură a Bucureștiului.

Blocurile nu au apă caldă nu ca urmare a avariilor, ci ca urmare a lucrărilor de reparații programate, în majoritatea cazurilor, la rețeaua primară de transport a energiei termice, după cum spune Termoenergetica. Amintim că se apropie momentul în care compania de termoficare va încărca cu apă instalațiile pentru viitorul sezon rece. Termoenergetica va începe să livreze căldură în momentul în care se vor înregistra mai puțin de 10 grade Celsius pe timpul nopții, timp de trei zile consecutiv.

Adauga un comentariu