Actualitate

Ludovic Orban își asumă paternitatea liniei de tren spre Otopeni – VIDEO

Publicat: 21 sept. 2020
Ludovic Orban ține un discurs
Ludovic Orban, premierul României

Premierul Ludovic Orban își asumă paternitatea trenului spre Otopeni, spunând că proiectul legăturii feroviare între Gara de Nord și aeroportul Otopeni este aproape de finalizare, iar în cel mai scurt timp va fi pus la dispoziția beneficiarilor. Trenul va circula o dată la 50 de minute, călătoria durează 17 minute, iar garnitura va fi dată în folosință în luna decembrie.

„Ideea acestui tronson s-a născut în mandatul meu de ministru al Transporturilor. Sigur că şi aici au trebuie să treacă 13 ani pentru dezvoltarea acestui tronson care va oferi o alternativă pentru cei care vin de pe aeroportul Otopeni. Progresul era puţin peste 11% inainte de a veni guvernul liberal şi iată că lucrarea e finalizată aproape în proporţie de 100%“, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban își asumă paternitatea liniei de tren spre Otopeni

Șeful Executivului a precizat că în ultimii 20 de ani, calea ferată a fost cenuşăreasa modului de transport, air acest lucru îl vrea schimbat.

„Această linie e o realitate şi va fi pusă la dispoziţia beneficiarilor în cel mai scurt termen posibil. Din păcate, calea ferată a fost cenuşăreasa modului de transport în ultimii 20 de ani. La nivelul UE transportul feroviar e considerat prioritar, pentru că e un transport sigur, rapid şi prietenos cu mediul înconjurător. Vom pune în aplicare strategia UE şi în România. Obiectivele sunt – finalizarea modernizării căii ferate de la Constanţa până la Vama Nădlac. Se va semna un contract în cursul acestei săptămâni pentru modernizarea a 34 de kilometri. Pe celelalte trasee importante de pe coridorul 9 paneuropean, de la Ploieşti până la Focşnani, de la Focşani până la Roman şi de la Roman până la graniţa de Est sunt semnate contracte deja”, a menționat Ludovic Orban.

Klaus Iohannis: „În acest ritm modernizăm România”

Președintele Klaus Iohannis a testat luni garnitura de tren care va face legătură între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. Președintele a declarat că este mulțumit de ritimul în care au fost finalizate lucrările și că prin astfel de investiții în infrastructura de transport se va schimba „fața României”.

„Iată că planul de relansare economică pe care l-am elaborat împreună cu Guvernul Orban începe să își arate și partea practică și pentru a sublinia importanța dezvoltării feroviare am participat astăzi la un test pe singura linie nouă de cale ferată construită din anul 1984 încoace.

Dorim să dezvoltăm Aeroportul Internațional, dorim să îi dăm amploare dar pentru asta e nevoie să poți să ajungi în aeroport în condiții foarte bune, predictibile. Este evident că în acest fel și în acest ritm vom reuși să modernizăm infrastructura din România. Nu întâmplător am participat la metrou, la autostradă. Dezvoltarea infrastructurii de transport este fundația pe care se clădește planul de relansare. România are nevoie de o dezvoltare economică sustenabilă și pentru asta e nevoie de infrastructură de transport. Iar pentru a o putea realiza avem o șansă enormă pentru că putem să folosim bani europeni“, a spus Klaus Iohannis.

Președintele dă din nou vina pe PSD!

Președintele a precizat că bani europeni au fost, însă a lipsit voința politică a celor de la PSD.

„Bani europeni am avut și până acuma, dar voință politică a fost puțină. Din 2016 până în 2019 s-a realizat din această linie 11%, putem să ne dăm seama cam care a fost voința politică și putința politică.

Îi felicit pe toți cei care au facilitat această dezvoltare. Sunt convins că acesta va fi ritmul impus pentru anii următori, un ritm care va schimba fața României”, a declarat Klaus Iohannis.

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a declarat în urmă cu o săptămână că linia de cale ferată Gara de Nod-Aeroportul Otopeni ar putea fi dată în folosință în 12 decembrie, odată cu noul mers al trenurilor. Acesta crede că distanța dintre Gara de Nord și Aeroport va fi parcursă în 15-17 minute, din 12 decembrie.

Comentarii
Adauga un comentariu