Actualitate

Ludovic Orban, Klaus Iohannis, Gabriela Firea și Nicușor Dan au votat la alegeri locale 2020. Iată declarațiile

Publicat: 27 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban Klaus Iohannis Gabriela Firea și Nicușor Dan au votat la alegeri locale 2020. Iată declarațiile
Sectie de votare

Până la acest moment, la alegerile locale 2020 au votat Ludovic Orban, Klaus Iohannis, Gabriela Firea și Nicușor Dan. Cele patru personalităţi au oferit și o serie de declaraţii la ieșirea de la vot.

Premierul Ludovic Orban a aşteptat 30 de minute până să voteze

În această dimineaţă, Ludovic Orban a aşteptat 30 de minute până să îşi exprime votul. La ieşirea de la secţia de votare, Orban a avut parte de un incident. Un tânăr imobilizat într-un scaun cu rotile i-a reproşat premierului ca secţia de vot nu are rampa destinată persoanelor cu handicap:

”Conceptul de campanie a fost unul foarte clar. Dezvoltarea comunităţilor locale prin investiţii, locuri de muncă şi dezvoltarea infrastructurii şi până la urmă, creşterea nivelului de civilizaţie. Pentru asta am votat. Am votat pentru oamenii care îmi garantează că pot îmbunătăţi viaţa în comunităţile locale şi au un proiect viabil,” a declarat Orban la ieşirea de la urne.

„Am fost pregătit să stau şi mai mult, vă spun sincer după ce am văzut la televizor imagini cu cozi, eram pregătit să stau şi mai mult”, a spus şeful Guvernului.

Klaus Iohannis a votat şi i-a îndemnat pe romani să facă la fel

Preşedintele Klaus Iohannis a votat în această dimineaţă şi a avut un mesaj pentru romani. Totuşi, Iohannis a votat în Sectorul 1 din Capitala, fără prima doamnă. Carmen Iohannis nu are mutaţie în Bucureşti aşa că va vota la Sibiu

„Astăzi ne alegem primarii, consilierii locali, conducerile județelor. Întotdeauna când sunt alegeri este foarte important să mergem la vot, să nu lăsăm pe alții să decidă în locul nostru, iar astăzi, când alegem pe cei care conduc comunitățile în care trăim e foarte important să ne uităm bine la candidați și să îi alegem pe aceia care pot face ceva pentru comunitatea în care trăim fiindcă, până la urmă, de ei depinde felul în care arată spitalul, cum arată și cum funcționează școala, dacă drumurile sunt întreținute, dacă parcurile sunt bine întreținute, dacă traficul este dirijat așa cum trebuie, deci vă invit pe toți: mergeți la vot!”, a spus președintele României.

Gabriela Firea a fost primul alegător care a votat la secția amenajată la Colegiul Tehnic Mecanic Grivița

Gabriela Firea a ajuns înainte de ora 7.00 la secția de votare. Potrivit programului oficial comunicat de PSD, ea trebuia să voteze la ora 10.00. Firea a făcut transmisie live pe Facebook cu momentul votului.

„Am votat dis-de-dimineață. Mă bucur că am ajuns și de această dată să fiu primul votant din această secție. Am votat cu gândul la toți copiii din București, la toți tinerii, la toți adulții și la bunicii noștri. E adevărat, ne dorim cu toții investiții în infrastructură, combaterea poluării, investiții foarte mari în toate spitalele, în școli, dar cei mai importanți sunt oamenii și oamenii trebuie să fie pe primul loc”, a declarat Gabriela Firea.

Nicușor Dan a votat la secţia din Capitala unde este arondat

Nicușor Dan, candidatul PNL-USR-PLUS la alegerile locale din București, a votat duminică dimineață, venind la secția de votare cu soția și fetița

„Aștept de mult votul ăsta, am votat cu sete. Am votat ca să scoatem din Primăria Capitalei o caracatiță de interese, de neamuri, de cumetri, de nași, de fini, de prieteni de prieteni care au ținut în subdezvoltare orașul. Nu au fost în stare de rezolve apa caldă, nu mai vorbesc de trafic și poluare”, a spus Nicușor Dan, după ce a votat.

Adauga un comentariu