Actualitate

Ludovic Orban, ofensat de răstălmăcirea cuvintelor lui: ”Întotdeauna am respectat profesorii, întotdeauna am respectat cadrele didactice„

Publicat: 15 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban ofensat de răstălmăcirea cuvintelor lui Întotdeauna am respectat profesorii întotdeauna am respectat cadrele didactice
Guvernul decide astăzi prelungirea stării de alertă

Ludovic Orban, ofensat de răstălmăcirea cuvintelor lui: ”Întotdeauna am respectat profesorii, întotdeauna am respectat cadrele didactice„

Ludovic Orban, premierul României a făcut o afirmație despre motivul amânării creșterii salariilor cadrelor bugetare, și anume: „într-o familie, când nu mai ai bani de mâncare, nu îi dai la cârciumă”. Aceste cuvinte au fost criticate dur, însă în cadrul ședinței de Guvern de vineri a anunțat că mereu a avut respect pentru profesori.

Ludovic Orban, ofensat de răstălmăcirea cuvintelor lui:”Întotdeauna am respectat profesorii, întotdeauna am respectat cadrele didactice„

Orban a arătat că și-a iubit foarte mult profesorii, fiind mereu respectați de către el. Acesta nu este de acord cu faptul că afirmația sa a fost răstălmăcită în acest mod.

„Că tot am vorbit despre educaţie, aş vrea să spun câteva lucruri pe care să le auziţi dumneavoastră, să le audă şi românii, pentru că din păcate, unii, care nu sunt foarte atenţi la afirmaţiile mele, au încercat să răspăruiască o declaraţie de-a mea. Întotdeauna am respectat profesorii, întotdeauna am respectat cadrele didactice. După părinţi, sunt oamenii pe care i-am iubit şi i-am respectat cel mai mult şi care au contribuit cel mai mult la formarea mea. A încerca să fie răspăruită o declaraţie de-a mea ca o declaraţie ofensatoare la adresa cadrelor didactice mi se pare contrară total faţă de atitudinea (pe) care am avut-o faţă de dascăli, faţă de cadrele didactice, pe care repet, îi respect”, a declarat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de vineri a guvernului.

El a explicat că pentru neacordarea creșterii salariale de la 1 septembrie este de vină situația bugetară. A completat că atunci când vor exista posibilităţile financiare la buget, vor fi crescute salariile profesorilor, astfel încât să aibă veniturile pe care le merită.

„Faptul că nu putem de la 1 septembrie să ne permitem să facem creşterea anticipată se datorează situaţiei bugetare şi sunt convins că foarte mulţi dintre dascăli vor înţelege lucrul acesta, pentru că în astfel de perioade toţi trebuie să fim un exemplu şi să arătăm că suntem solidari în faţa situaţiei dificile în care ne găsim. Oricând ne va permite situaţia economică şi situaţia bugetară, vom aloca resursele financiare către profesori, către învăţători, către cadrele didactice în general, astfel încât să aibă venitul meritat în conformitate cu activitatea”, a explicat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre salariile profesorilor: „Dintr-un motiv foarte simplu nu le-am mărit”

Prim-ministrul României a declarat că salariile profesorilor nu cresc din simplu motiv că se estimează o scădere economică drastică de 3,8%. Ludovic Orban aduce un exemplu din viața de familie, precizând că în momentul în care nu îți permiți să îți plătești cheltuielile elementare, nu dai banii în vânt pe alcool.

„Dintr-un motiv foarte simplu, nu se măresc salariile profesorilor. Uitați-vă la datele prezentate de INS și la prognoza privitoare la creșterea economică, care e o prognoză în care noi estimăm o scădere economică de 3,8%. Când îți scad veniturile, e ca într-o familie. Dacă îți scad veniturile și nu mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”, a explicat Ludovic Orban.

Interpelat despre declarațiile ministrului Educației legate de mărirea salariilor profesorilor, Orban a spus: „Banii au fost prevăzuți în buget, numai că, între timp, avem o serie de alte categorii de cheltuieli care au fost absolut necesare. Față de domeniul inițial pentru Sănătate, a fost nevoie de o creștere de aproximativ 9 miliarde de lei, pentru a face față provocărilor generate de epidemie”.

 

Adauga un comentariu