Actualitate

Ludovic Orban, preşedintele PNL, despre noua lege a pensiilor: „Punctul de pensie crește până la finalul anului” – VIDEO

Publicat: 24 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban preşedintele PNL despre noua lege a pensiilor Punctul de pensie crește până la finalul anului - VIDEO
Fostul președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, este vehement

Președintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a transmis faptul că formaţiunea politică pe care o reprezintă își dorește ca punctul de pensie să crească până la finalul anului în curs.

„Deocamdată se lucrează la reforma pensiilor. Obiectivul principal al reformelor e acela de a elimina inechitățile în sistemul de pensii din România. La contribuții egale de exemplu dacă un om a ieșit la pensie în 1998 are pensia mai mică față de unul care a ieșit la pensie în 2020. Chiar și mai grav: dacă s-a pensionat în 2020 are pensia mai mare ca unul care a ieșit la pensie în 2018”, a transmis Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Vrem să facem dreptate pentru pensionari”

Șeful liberalilor susţine că principalul obiectiv al acestora este să facă dreptate pentru pensionarii români. De aceea, este absolut necesară acoperirea ratei inflaţiei în totalitate şi creşterea economică.

„Unul dintre principalele obiective pe care le avem prin reforma pensiilor este să facem dreptate pentru pensionari. La condițiile depline de contribuții similare pensiile să fie similare. Evident, e vorba și de un mecanism de indexare: acoperirea în proporție de 100% a ratei inflației și participarea la creșterea economică prin creșterea punctului de pensie din procentul salariului mediu brut.

Sunt și alte elemente care sunt în lucru. Aici ministerul Muncii, condus de Raluca Ţurcan, și a celor 3 formațiuni din coaliția de guvernare lucrează la reformă. Punctul de pensie – vă rog să-mi dați voie să nu răspund la asta până când se termină munca. Ne propunem să finalizăm până la finalul acestui an. După aceea e o perioadă de implementare”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, interpelat dacă se teme de o candidatură a lui Florin Cîțu la șefia PNL

Președintele PNL Ludovic Orban a transmis luni, 24 mai 2021, întrebat dacă se teme de o candidatură a lui Florin Cîțu la Congresul PNL din septembrie, că nu comentează presupuneri. Ieri, însă, Orban a adus în discuție o viitoare candidatură la alegerile prezidențiale din 2024.

„Știți foarte bine de ce candidez, care sunt obiectivele. Vreau ca PNL să servească în continuare interesele României, să ne aducă planul de dezvoltare, de modernizare, de afirmare și de obținere a respectului și a aprecierii. (…) Eu nu comentez presupuneri”, a spus liderul PNL.

EMA afirmă că există o legătură între tromboze și vaccin. Ludovic Orban susține că nu există un risc la vaccinare

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, susține faptul că nu există un risc al vaccinării anti-Covid-19. El a făcut aceste afirmații în momentul discuției despre campania de imunizare din România.

„Nu există niciun risc. Poate îi stimulează că vor să meargă la nunta nepoatei sau nepotului. E bine să se vaccineze. Mai facem asta o perioada de timp”, a spus Ludovic Orban.

Există o legătură cauzală între serul anti-coronavirus al AstraZeneca și trombozele suferite de unele persoane vaccinate cu acesta? Șeful departamentului Vaccinuri al Autorității Europene pentru Medicamente crede că da, informează DW.ro.

Un reprezentant al Autorității Europene pentru Medicamente, EMA, susține că este o legătură cauzală între vaccinul anti-coronavirus produs de concernul britanico-suedez AstraZeneca și trombozele cerebrale suferite de unele persoane cărora le-a fost administrat acest preparat.

„În opinia mea, cred că putem afirma între timp că este clar că există o legătură cu vaccinul”, a declarat șeful departamentului Vaccinuri în cadrul EMA, Marco Cavaleri, într-un interviu pentru ziarul italian „Il Messaggero”.

Adauga un comentariu