Actualitate

Ludovic Orban sare în apărarea lui Lucian Bode în cazul accidentului în care a fost implicat: „Nu are niciun fel de răspundere!“

Publicat: 04 sept. 2020
Ludovic orban stă de vorbă cu Lucian Bode
Ludovic Orban sare în apărarea lui Lucian Bode în cazul accidentului în care a fost implicat ministrul

Premierul Ludovic Orban sare în apărarea lui Lucian Bode în cazul accidentului în care a fost implicat. Șeful Guvernului susține că Lucian Bode nu a fost la volan, nu a impus ritmul de deplasare și nu se pune problema schimbării din funcție, spune premierul Ludovic Orban.

„Trebuie să cunoașteți legislația în domeniu, trebuie să cunoașteți activitatea dlui Bode, care rareori a apelat la transportul cu mașina SPP. El a utilizat mașina de la Ministerul Transporturilor. Atunci când ești într-o mașină SPP comunici doar destinația și ora la care trebuie să ajungi. Demnitarul nu are nicio putere de a dicta echipei SPP viteza și conduita în trafic”, a declarat Ludovic Orban.

Cum îi ia apărarea Ludovic Orban lui Lucian Bode: „A avut rezultate…“

Premierul spune despre ministrul Transporturilor că acesta și-a făcut datoria la minister, că nu a abuzat de funcție, de parcă acestea ar fi niște criterii pentru stabilirea vinovăției.

„Din punctul meu de vedere nu cred că… eu cred că activitatea unui ministru trebuie evaluată după rezultate, iar rezultatele se văd, sunt vizibile. (…) Am avut o discuție cu dl. Bode. Nu am discutat despre schimbare. Nu are niciun fel de răspundere: nu a fost la volan, nu a impus ritmul de deplasare, nu a avut practic niciun fel de răspundere directă în acest eveniment. Nu cred că pe un accident se poate lua o decizie pe mandatul de ministru”, a menționat Ludovic Orban.

Lucian Bode dă vina pe SPP pentru accident

Ministrul Transportului, Lucian Bode, dă vina pe Serviciul de Pază și Protecție (SPP) pentru accidentul de mașină. Lucian Bode susține că a comunicat SPP că nu se grăbește, iar în momentul accidentului se afla pe bancheta din spate, unde se odihnea.

„Le-am comunicat celor de la SPP că destinația finală e sediul Guvernului, iar ora de sosire pe care o anticipez era ora 20. Așadar, nu aveam niciun motiv să ne grăbim”, a declarat Lucian Bode.

Cum explică SPP producerea accidentului

Serviciul de Protecție și Pază (SPP) a explicat astăzi modul în care s-a produs accidentul ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cu mașina de serviciu, la volanul căreia se afla un angajat al SPP.

La sfârşitul săptămânii trecute maşina în care se afla Lucian Bode a fost implicată într-un accident rutier în urma căruia ministrul a fost rănit uşor.

„Un autoturism al Serviciului de Protecție și Pază, aflat în misiune, cu semnalele acustice și luminoase pornite conform legii, a fost implicat într-un accident pe DN7, în județul Argeș.

Mașina, condusă de un angajat SPP, se deplasa pe acest drum în condiții de trafic extrem de agolmerat iar în zona localității Drăganu, a intrat în coliziune cu un alt autoturism“, spun reprezentanii SPP.

Dosarul penal deschis în urma accidentului a fost preluat de parchetul militar.

Accident rutier între Râmnicu Vâlcea și Pitești

Conducătorul unei motociclete participant la trafic a surprins autoturismul în care se afla ministrului Transporturilor atunci când s-a produs accidentul rutier.

Din imaginile apărute în spațiul public se poate observa clar cum automobilul în care se afla Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, circula cu viteză pe drumul național care leagă Râmnicu Vâlcea de Pitești, în dreptul localității Dumbrăvești.

Mașina avea sirena pornită și a efectuat o depășire neregulamentară a celorlalte autoturisme din trafic, trecând astfel pe contrasens. Un motociclist ce avea o cameră a surprins mașina oficialului în timp ce depășea o coloană de mașini aflate în trafic, pe linie continuă.

La puțin timp după, autovehiculul în care se afla Lucian Bode, s-a oprit într-un gard, după ce a lovit un alt automobil de culoare albă în plin. În imaginile surprinse de motociclist se poate observa că mașina lovită este serios avariată. La fața locului s-au deplasat de urgență o ambulanță și o autospecială de pompieri.

Adauga un comentariu