Actualitate

Ludovic Orban se dă bine pe lângă bugetari: „Sunt pentru existenţa unor sporuri care să fie bine întemeiate“

Publicat: 14 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban se dă bine pe lângă bugetari Sunt pentru existenţa unor sporuri care să fie bine întemeiate
Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a încercat să se dea bine pe lângă bugetari, după ce în ultimele zile au avut loc proteste ample în Capitală în urma deciziile anunțate de guvernarea de dreapta.

Ludovic Orban a declarat că susţine existenţa unor sporuri pentru angajaţii din sistemul bugetar, însă acestea ar trebui să fie justificate şi bine întemeiate şi să reflecte cu adevărat munca beneficiarilor.

Liderul liberal a susținut că este preferabil ca la bugetul propus în Parlament să existe cât mai puţine amendamente, în Parlament.

„Sunt pentru existenţa unor sporuri care să fie bine întemeiate, bine justificate şi care să reflecte cu adevărat o realitate în ceea ce priveşte munca depusă de beneficiarii acestor sporuri şi de condiţiile în care se desfăşoară activitatea loc. Este o analiză. Urmează să fie modificată legea salarizării în sectorul public”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Este preferabil în Parlament să fie un număr minim de amendamente care să nu afecteze gândirea bugetară“

Liderul liberal a precizat că amendamentele la legea bugetului și la legea asigurărilor sociale de stat ar trebui să fie într-un număr mic în Parlament, pentru a nu afecta gândirea bugetară.

„Anul 2021 trebuie să fie anul care să pună bazele relansării economice, să pună bazele refacerii graduale a echilibrelor bugetare și să permită în perspectivă dezvoltarea economică, care să asigure creșterea calității serviciilor furnizate către cetățenii români și creșterea pe bază realistă a veniturilor românilor. Deocamdată există un proiect de buget pe care vom mai discuta, dacă există îmbunătățiri până la trimiterea spre Parlament.

În cadrul dezbaterilor parlamentare eu consider că discuțiile trebuie să aibă loc cu Guvernul până la adoptarea formei finale a proiectului de lege a bugetului de stat și a proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat, dar este preferabil în Parlament să fie un număr minim de amendamente care să nu afecteze gândirea bugetară, structura bugetului și prioritățile care sunt stabilite prin programul de guvernare”, a menționat Ludovic Orban.

Întrebat, de asemenea, când va ajunge legea bugetului în Parlament, Orban a spus că acest lucru se va întâmpla „imediat ce va ajunge la o formă în urma ultimelor rectificări în dezbaterea în Coaliție”.

Vrea schimbarea Avocatului Poporului

Altfel, liderul liberal a afirmat că susţine aducerea instituţiei Avocatului Poporului într-un cadru constituţional şi legal, astfel că este necesar desemnarea unei noi persoane care să ocupe această funcţie.

„Sunt susţinătorul aducerii instituţiei Avocatului Poporului în cadru constituţional şi legal, prin desemnarea unui nou Avocat al Poporului. În acest sens există raportul care a fost depus de Avocatul Poporului pe care personal cred că trebuie respins şi trebuie demarată procedura de revocare şi desemnare a unui nou Avocat al Poporului”, a declarat Orban, sâmbătă.

Liderul PNL a adăugat că s-au format grupuri de lucru, pentru desemnarea unui nou Avocat al Poporului, iar la finalul discuţiilor, aceste grupuri de lucru vor prezenta propunerile în coaliţia de guvernare.

„Suntem în faza grupurilor de lucru care trebuie să prezinte propunerile către conducerea coaliţiei ca să stabilim timingul, dar în ceea ce priveşte respingerea raportului, mi se pare o chestiune normală şi firească”, a mai spus Ludovic Orban.

Adauga un comentariu