Actualitate

Ludovic Orban susține că România nu se va întoarce la starea de urgență: „Situaţia e sub control“

Publicat: 11 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban susține că România nu se va întoarce la starea de urgență Situaţia e sub control
Ludovic Orban cere intensificarea controalelor pentru respectarea normelor sanitare: ”Simt că s-a lăsat garda jos”

Prim ministrul Ludovic Orban susține că România nu se va întoarce la starea de urgență. Ludovic Orban a spus astăzi, la Orșova, că situaţia este sub control și că nu ia în calcul scenariul revenirii la starea de urgență.

„Nu există un astfel de scenariu, după cum vedeţi, de cinci săptămâni am oprit creşterea numărului de infectări, ba chiar am avut două săptămâni o uşoară tendinţă de descreştere a numărului de cazuri. Sigur, descreşterea nu e aşa cum ne-am dori-o, dar situaţia este sub control, am limitat răspândirea virusului, capacitatea de tratare nu este depăşită, toate structurile sistemului de sănătate au posibilitatea şi fac faţă la situaţia în care ne găsim. Nu există aceste ipoteze“, a declarat Ludovic Orban.

Printre noile activități permise se vor număra și protestele sau manifestaţiile, însă în anumite condiţiii – cum ar fi purtarea măştii şi un număr limitat de persoane la aceste evenimente.

„Vom prelungi starea de alertă şi discutăm evident nişte măsuri să mai reducem din restricţii. Am să vă spun că m-am gândit să permitem manifestaţiile, în anumite condiţii. Sigur, reglementate, cu mască, număr limitat de persoane”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a participat, vineri, la Orşova, judeţul Mehedinţi, la prezentarea proiectului „Conducta de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor-Orşova-Băile Herculane-Jupa”.

Ludovic Orban susține că România nu se va întoarce la starea de urgență: Luni se prelungește starea de alertă

Ludovic Orban a anunțat în cadrul ședinței de guvern de ieri, că luni, 14 septembrie, va fi prelungită starea de alertă.

Proiectul privind prelungirea stării de alertă a fost înaintat ieri guvernului, însă nu a fost adoptat din cauză că nu avea avizul Cosiliului Legislativ.

„Nu avem avizul, nu o să putem s-o adoptăm astăzi. Va trebui să facem luni Comitetul Național pentru Situații de Urgență și ședință de guvern pentru a putea adopta starea de urgență”, a declarat Ludovic Orban, în timpul ședinței.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a confirmat la rândul său, în timpul zilei de azi, că propunerea prelungirii stării de alertă va fi cu încă 30 de zile.

„După cum vedem și evoluția, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătății este de prelungire a stării de alertă”, a spus Nelu Tătăru.

Peste 1.300 de cazuri no ide infectări cu COVID-19

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 101.075 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Datele privind pacienții declarați vindecați și pacienții asimptomatici externați la 10 zile după depistare nu sunt disponibile în acest moment, ca urmare a unor modificări tehnice survenite la aplicația de centralizare a datelor. Aceste cifre vor fi comunicate imediat după ce vor deveni disponibile.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.391 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 534 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

35 de decese din cauza coronavirus

Până astăzi, 4.100 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 10.09.2020 (10:00) – 11.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 35 de decese (25 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 12 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 decese la categoria de peste 80 de ani.

34 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

Adauga un comentariu