Actualitate

Ludovic Orban va ataca la CCR votul pentru dublarea alocațiilor! Premierul: ”Nicio țară din Europa nu a avut capacitatea de a crește pensii, a crește salarii și a crește alocații”

Publicat: 11 aug. 2020
Ludovic Orban, cu mască, citește la microfon de pe o foaie
Guvernul decide astăzi prelungirea stării de alertă

Ludovic Orban va ataca la CCR votul pentru dublarea alocațiilor! Premierul: ”Nicio țară din Europa nu a avut capacitatea de a crește pensii, a crește salarii și a crește alocații”.

Marți, premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că va ataca la CCR votul pentru dublarea alocațiilor. Motivul acestuia este că nu sunt prevăzute sursele de finanțare. Având în vizor creșterea pensiilor și dublarea alocațiilor pentru copii, premierul spune că ”toată lumea va suferi dacă se insistă în această aberație populistă”

Ludovic Orban: ”Toată lumea va suferi dacă se insistă în această aberație populistă”

PSD-ul este criticat dur de către prim-ministru, deoarece nu se oprește din cheltuielile menționate. De asemenea, acesta arată că PSD are un plan de a crea dezastru în acest sens.

”Vom recurge la toate armele constituționale și legale pe care le avem la dispoziție pentru a salva România de dezastrul pe care îl pune la cale PSD. A genera cheltuieli, așa cum se întâmplă de 4 luni în Parlamentul dominat de PSD, noi și noi cheltuieli, fără niciun fel de resursă financiară. Nu face altceva decât să facă un imens rău României.”, a declarat Ludovic Orban.

Totodată, Orban aduce în discuție faptul că nicio altă țară nu deține resursele necesare, pentru a realiza astfel de majorări.

”Nicio țară din Europa nu a avut capacitatea de a crește pensii, a crește salarii și a crește alocații. Suntem singura țară care crește alocații și pensii, dar nu putem să o facem iresponsabil astfel încât să ajungem în 2021 sau în 2022 să nu avem de unde să plătim aceste pensii și salarii.”, a continuat Orban.

PSD, criticat dur de către premier

Orban avertizează românii cu privire la planurile pe care PSD le are pentru această țară.

”Toată lumea va suferi dacă se insistă în această aberație populistă, să se mărească pensii, salarii, ajutoare și toate celelalte cheltuieli fără existența unor resurse finaciare reale. Este o chestiune de bun simț, de responsabilitate. Fac un apel la fiecare român să înțeleagă că este o minciună gogonată povestea că poți să crești cheltuieli dacă nu există venituri. Și așa România a fost afectată, ca toate celelalte țări europene. Celelalte țări europene își drămuiesc cheltuielile publice și alocă bani în investiții, în companii, pentru a salva locurile de muncă ale oamenilor, exact ceea ce am făcut și noi.

Veste tristă dată de premier. Ludovic Orban va ataca la CCR votul pentru dublarea alocațiilor!

Ludovic Orban anunță că nu mai dispunem de resursele necesare pentru astfel de majorări.

”Nu mai avem resurse să suportăm noi și noi creșteri de cheltuieli pentru că riscăm să ajungem în punctul în care toată lumea va avea de suferit din cauza acestui populism deșănțat al PSD.”, a mai subliniat premierul.

În cadrul ședinței de Guvern, joi sau vineri, se va hotărî modul în care vor crește pensiile.

”Suntem încă în analize. (…) Vrem să luăm decizii fundamentate, să creștem astfel încât să avem capacitatea și resursele să plătim aceste pensii crescute pentru că altfel totul se va duce de râpă.”, a mai spus Orban.

Comentarii
  • Preturi la produse si servicii ca in UE, dar venituri inadmisibil de mici pentru populatie. Chiar nu va este rusine?!
    Daca pentru copii si pensionarii care au muncit o viata intreaga si au contribuit la fondul de pensii nu sunt bani, oferiti in schimb salarii majorate celor ce lucreaza in institutiile de forta si pensionarilor „speciali”.

  • Oare pedenelistii astia nu stiu ca si partea de venituri este tot obligatia lor de a urmari realizarea acestora,in buget?Parca veniturile ar veni de pe alta planeta,iar ei n-ar trebui sa faca nici un efort.Ca sunt oportunisti si mincinosi se demonstreaza foarte usor.Bugetul pe 2020 a fost intocmit de catre PNL prin asumarea raspunderii-prima data in istorie dupa 1990-.In buget au inclus marirea pensiilor cu 40%,cat si sursa de finantare,fara ai forta cineva.Acum dau vina pe altii ca nu au sursa,evident o minciuna specifica acestor netrebnici galbeni cacanii.

Adauga un comentariu