Remedii naturiste

Luna plină: 4 soluții pentru a dormi bine în aceasta noapte

Publicat: 01 oct. 2020
luna plina
Când sunteți luno sensibili, nopțile cu lună plină reprezintă un moment în care vă puteți simți mai iritabil

Efectele lunii pline sunt numeroase, mai ales asupra somnului nostru. Când sunteți luno sensibili, nopțile cu lună plină reprezintă un moment în care vă puteți simți mai iritabil, mai sensibil și în care aveți deseori probleme cu somnul. Razele lunii ar acționa asupra hipotalamusului, care influențează starea de stres, și asupra melatoninei, hormonul care reglează somnul.

Luna aceasta, luna este plină în noaptea de 1 octombrie. Luna Plină va fi vizibilă sub semnul Berbecului, cu soarele în Balanță. Dacă pentru voi, luna plină este sinonimă cu nopțile fără somn, iată 4 soluții naturale care ar trebui să vă calmeze starea de stres și să vă ajute să dormiți bine!

Valeriana

Rădăcina valerianei este cunoscută ca fiind un tranchilizant natural. Această plantă are proprietăți neuro-sedative și hipnotice care ajută la eliberare și relaxare, pentru un somn odihnitor.

În decoct: 1 linguriță de rădăcini la cana de apă. Se fierbe preparatul timp de 3 minute, apoi se lasă la infuzat 10 minute. Filtrati. Beti o cană în timpul zilei și una la culcare. Poate fi administrata și în capsule sau fiole.

Uleiul esențial de lavandă

Uleiul esențial de lavandă are o acțiune calmantă, relaxantă și anti-stres. În plus, promovează somnul.

În olfacție: înainte de a dormi, puneți 2 picături de ulei esențial de lavandă pe o batistă de hârtie sau pe încheietura mâinii și respirați.
În masajul relaxant: la culcare, amestecați 6 picături de ulei esențial de lavandă cu o linguriță de ulei vegetal de migdale dulci. Masați ușor și încet plexul solar, arcul piciorului, interiorul încheieturilor, tâmplele.
Într-o baie relaxantă: într-un castron, amestecați 3 linguri de săruri de baie cu 5 picături de ulei esențial de lavandă și 5 picături de ulei esențial de maghiran. Adăugați in baia fierbinte cu o lingură de lemn. Relaxați-vă timp de 30 de minute și nu clătiți pentru a păstra beneficiile.

Cuart roz

Compusă din mangan și silice, piatra de cuarț trandafiriu calmează anxietatea, aduce seninătate și promovează un somn bun. Reenergizează și, simbol al iubirii, calmează dificultățile emoționale.

Puteți așeza piatra sub pernă. Este recomandat să o cumpărați dintr-un magazin specializat în litoterapie, și nu de pe internet.

Dieta

Perioada lunii pline promovează detoxifierea corpului. Putem profita de ocazie pentru a face puțină detoxifiere sau o zi de post. Mănâncă ușor seara. Bea multă apă și ceaiuri din plante. Este un moment bun pentru a începe o dietă, de exemplu. Preferati proteinele slabe (carnea și peștele alb), care sunt mai digerabile. În jurul orei 16, beți ceai verde cu iasomie sau lavandă. Alegeți alimente bogate în melatonină, cum ar fi ovăz, orz, orez, ghimbir, banane, măsline, alune și nuci, cartofi.

Adauga un comentariu