International

Lupul Dany a evadat de la o grădină zoologică din Dănceni! A colindat nestingherit satul și a petrecut pașnic o zi alături de localnici

Publicat: 12 mai 2021
lup gri
Aventura lupului Dany a fost relatată chiar de Victoria Butuc, edilul din Dăceni.

Lupul Dany a evadat de la o grădină zoologică improvizată, ajungând astfel în atenția opiniei publice din Republica Moldova. El a colindat nestingherit satul și a petrecut pașnic o zi alături de localnicii din Dănceni, un sat situat la câțiva kilometri de Chișinău.

Primarul din Dănceni, Victoria Butuc, a făcut publică povestea lupului Dany și aventurile prin care a trecut, în urma evadării. Aceasta a precizat că mai mulți localnici au semnalat prezența animalului în sat și, deși a fost pașnic, la un moment dat i s-a făcut foame și a atacat o găină. Dany a însoțit localnicii care au stat la rând la Poștă, s-a plimbat cu copiii pe uliță şi s-a odihnit sub bănci şi copaci. El a fost prins, spre seară, de săteni, neopunând rezistență.

„Dragi consăteni, azi am tot fost sunați că se plimbă un lup prin sat ziua amiaza mare! El de fapt a fost și la poștă a stat de rând cu bătrânii care așteptau pensia, la umbră sub o bancă, cu toții au fost drăguți cu lupul, ne bănuind probabil că ar prezenta vreun pericol, ulterior s-a îndreptat spre școală, am înțeles că s-a întâlnit cu mai mulți copii prin sat, Slavă Domnului că nu a pățit nimeni nimic”, spune primarul din Dăceni pe Facebook.

Lupul Dany a evadat. Singura lui victimă: o găină

Dany a fost prins de proprietarul găinii atacate.

„Spre seară a fost surprins de niște tineri pe malul lacului, până când a înhățat o găină de la baza de odihnă din preajmă, iar Lilian, proprietarul de dragul găinii a înșfăcat lupul de gât curajos gest și plauzibil.

Am sunat la poliție și la instituțiile de resort, au zis să-l izolăm până dimineață, este în siguranță, găina i-a fost oferită drept cină, au avut grijă să-i de-a și apă, sperăm să fie cuminte până dimineață.

Primarul din Dănceni: „Am invitat administratorul mâine dimineață la primărie să ofere explicații”

Victoria Butuc a anunțat că administratorul grădinii zoologice este chemat să ofere explicații, în legătură cu legalitatea ținerii lupului în captivitate.

După o postare pe Facebook, am înțeles că ar fi fost văzut prin preajma unei baze de odihnă din pădure, unde este improvizat un mini zoo, cât de legal sunt ținute acele animale urmează să ne documentăm, spre seară am fost să întreb dacă nu cumva au pierdut un lup, fapt confirmat de domnul de la pază!

Am invitat administratorul mâine dimineață la primărie să ofere explicații și să prezinte actele de posesie, deja vedem ce decizie va fi luată de organele competente!

La final de zi putem face o concluzie, chiar și cu cel mai periculos animal dacă te comporți bine, nu te paște nici un pericol!

Rămân pe poziția că animalele sălbatice trebuie să trăiască în sălbăticie, în lumea lor, în largul lor, nu în cușcă de 2/3…”, a scris Victoria Butuc, marți, pe Facebook.

Victoria Butuc: „Pledez pentru lichidarea Grădinilor Zoologice și eliberarea animalelor în lumea lor”

Peste noapte, însă, lupul a ros ușa şi a evadat. El a fost prins din nou miercuri și dus înapoi la grădina zoologică improvizată, urmând să fie consultat de un veterinar.

„Lupul Dany a fost prins. Este rănit și obosit, a fost transportat la mini zoo de unde a evadat, va fi examinat de un medic veterinar! Urmează să fie desfășurată o anchetă, să fie verificate toate actele de proprietate asupra animalului, condițiile de detenție etc. de către Inspectoratul de Poliție Laloveni și Agenția de Mediu! Mulțumim tuturor pentru implicare și receptivitate… Pledez pentru lichidarea Grădinilor Zoologice și eliberarea animalelor în lumea lor”, a mai scris Victoria Butuc pe Facebook.

Lupul, Dany a fost prins 🐺
Este rănit și obosit, a fost transportat la mini zoo de unde a evadat, va fi examinat de un…

Publicată de Victoria Butuc – Guranda pe Miercuri, 12 mai 2021

 

Comentarii
Adauga un comentariu