International

Lynne Tracy, noul ambasador american în Rusia a sosit la post la Moscova

Publicat: 26 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lynne Tracy noul ambasador american în Rusia a sosit la post la Moscova
Lynne Tracy, noul ambasador american în Rusia a sosit la post la Moscova

Lynne Tracy, noul ambasador al Statelor Unite la Federaţia Rusă, a sosit la post la Moscova, potrivit unui tweet al Ambasadei SUA, relatează CNN.

„Bine aţi revenit, ambasador Tracy!” este scris în mesajul postat în rusă de misiunea diplomatică americană.

Lynne Tracy a primit funcţia de ambasador în decembrie

Lynne Tracy, care a ocupat anterior funcţia de adjunct al şefului de misiune de la Moscova, a fost confirmată în funcţia de ambasador în decembrie, cu o majoritate covârşitoare a Senatului american.

Înainte de plecarea sa la Moscova, Lynne Tracy s-a întâlnit cu ambasadorul rus în SUA, Anatoli Antonov.

„Am fost clari cu privire la dorinţa noastră de a menţine canale de comunicare deschise cu Rusia”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a adăugat că aceste canale sunt folosite „pentru a transmite poziţiile SUA în legătură cu probleme care sunt de cea mai mare prioritate” pentru Washington, inclusiv cea a cetăţenilor americani reţinuţi pe nedrept şi costurile escaladării ruseşti.

Ned Price a precizat că Ambasada SUA de la Moscova este „sub presiune”

Ned Price a precizat că Ambasada SUA de la Moscova este „sub presiune”, din cauza limitărilor pe care Kremlinul le-a impus, dar Washingtonul poate, de asemenea, să comunice cu Ambasada Rusiei din SUA.

Sosirea ambasadoarei americane la Moscova a avut loc în aceeaşi zi în care preşedintele american Joe Biden a anunţat că intenţionează să trimită 31 de tancuri Abrams în Ucraina şi în timp ce Rusia a lansat o nouă rundă de atacuri cu rachete împotriva Kievului.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi că Moscova consideră livrarea de tancuri de luptă occidentale către Ucraina drept o „implicare directă” în conflictul dintre Ucraina şi Rusia.

Adauga un comentariu