Sanatate

Durerile de spate în zona bazinului: Din ce cauză apar și cum pot fi tratate?

Publicat: 25 nov. 2021
femie care ține mâinile pe spate
Durerile de spate în zona bazinului sunt resimțite de majoritatea oamenilor.

Durerile de spate în zona bazinului pot fi provocate de diverse afecțiuni. Printre acestea se numără: hernia de disc, pietrele la rinichi sau infarctul.

Durerile de spate în zona bazinului sunt acele dureri resimțite de majoritatea persoanelor. Acestea debutează printr-un blocaj muscular și pot afecta sănătatea pe termen lung, dacă nu sunt tratate la timp. De cele mai multe ori, coloana este cea care cauzează durerile de spate, însă există și alte cauze. Despre acestea vom vorbi în rândurile următoare.

De precizat este că informațiile pe care le veți găsi în acest articol nu înlocuiesc vizita la medic. Astfel că, dacă vă confruntați cu dureri de orice natură, discutați cu un specialist.

femeie care ține mâinile pe spate
Nu ezitați să mergeți la medic, dacă vă confruntați cu dureri de spate.

Afecțiuni care provoacă durerile de spate în zona bazinului

Așa cum am menționat, durerile de spate din zona bazinului sunt provocate de afecțiuni ale coloanei. Însă, există și alte cauze, cum ar fi: leziuni musculare, boli respiratorii, pietre la rinichi, sciatică, atac de cord, hernie de disc, contractură musculară și sarcină.

Leziuni musculare

Leziunile musculare cauzează dureri de spate atât pe partea dreaptă, cât și pe partea stângă. Acestea își fac apariția, după ce faceți o activitate fizică sau în urma unei activități profesionale. Durerile provocate de leziunile musculare pot fi extrem de deranjante.

Boli respiratorii

Dacă atunci când respirați, aveți dureri de spate în zona bazinului, înseamnă că acestea apar din cauza unor boli respiratorii. Acest lucru se întâmplă, deoarece toți mușchii de pe spate și de pe abdomen se mobilizează pentru procesul respirator.

Durerile de spate în zona bazinului pot semnala pietre la rinichi

Pietrele la rinichi sau, în termeni medicali, calculi renali, pot provoca dureri de spate în zona bazinului. Aceastea poartă denumirea de colici renale și se manifestă sub forma unor dureri severe, care împiedică pacientul să își desfășoare activitățile de zi cu zi.

Sciatica

Durerea sciatică reprezintă acea durere lombară ce radiază în picioare. Aceasta este cauzată de comprimarea nervului sciatic situat în coloana vertebrală inferioară sau fese. Provoacă o senzație de usturime și împiedică persoana afectată să meargă.

masaj la spate
Durerile de spate în zona bazinului sunt resimțite de majoritatea oamenilor.

Atac de cord

Atacul de cord se manifestă prin durere toracică, care poate radia în spate. Reprezintă o urgență medicală.

Hernie de disc

Dacă aveți dureri atunci când vă ridicați sau când rămâneți în aceeași poziție, pentru o perioadă îndelungată, înseamnă că suferiți de hernie de disc. Aceasta apare la persoanele trecute de vârsta de 45 de ani, însă nu este exclus ca și cele mai tinere să se confrunte cu afecțiunea amintită.

Durerile de spate în zona bazinului: Contractură musculară

În caz de contractură musculară, vă puteți confrunta cu dureri de spate. Aceasta apare din cauza oboselii, a activității fizice excesive, a îngrijorării sau a posturii incorecte.

Sarcină

Dacă sunteți însărcinată, cu siguranță v-ați confruntat deja cu dureri de spate în zona bazinului. Acest lucru se întâmplă în ultimul trimestru, ceea ce înseamnă că aveți nevoie să faceți puțină mișcare. Discutați cu un specialist, pentru a vă recomanda un program conceput pentru gravide.

femeie însărcinată care are dureri de spate
Femeile însărcinate se confruntă, adesea, cu dureri de spate.
Adauga un comentariu