Printre tratamentele naturiste recomandate pentru întrebarea „mă doare brațul drept, cum pot remedia” se numără băile în apă caldă, supa de pui și coaja de salcie. Dacă acestea nu ameliorează disconfortul și brațul este deformat sau prezintă piele inflamată și roșie, trebuie să mergeți la un consult la medicul specialist. De multe ori, durerea în unul din brațe sau în ambele poate fi cauza altor boli patologice.
Neplăcerile la nivelul brațului drept sau a celui stâng pot fi spontane, de intensitate mică sau mare. Dacă acest lucru se întâmplă pe nepregătite, poate fi cauza unei răceli sau a unei activități fizice mai intense.
Mă doare brațul drept, cele mai frecvente cauze
Durerea brațelor poate fi simptomul unor afecțiuni la nivelul regiunii superioare a corpului. Aceasta poate avea o intensitate mai crescută sau mai mică. Poate fi ca o înțepătură, permanentă sau intermitentă. De asemenea, printre simptomele ce pot fi asociate cu durerea de braț, se numără și senzația de amorțeală, furnicături, căldură sau roșeață și senzații de mâncărime. De obicei, afecțiunea apare la persoanele ce lucrează predominant cu membrele superioare, la sportivi sau la persoanele cu boli degenerative osoase. Aceasta poate fi prezentă doar la unul din brațe sau la ambele și poate fi acută sau cronică.
În cazul unui atac de cord, unele persoane pot prezenta durere în braț sau în maxilar. De aceea, nu trebuie ignorată dacă este însoțită și de alte simptome ale afecțiunii cardiace. Printre bolile ce pot cauza durerea în unul din brațe se numără artrita, luxațiile, fracturile, guta sau accidentări la nivelul mușchilor umărului. Totodată, dacă efectuați exerciții fizice și observați că aveți dureri, odihniți-vă brațul și apoi reluați. În cazul în care apare un aspect deformat, pielea este inflamată și dureroasă, nu puteți realiza activitățile de zi cu zi sau osul iese prin piele va trebui să vă prezentați de urgență la medicul specialist. Durerea poate apărea în timpul nopții din cauza unei poziții nefavorabile din timpul somnului. De asemenea, acestea pot fi cauzate și de afecțiuni ale umărului sau gâtului.
Tratamente și prevenire a durerilor de braț
Durerile pot fi tratate acasă prin aplicarea compreselor cu gheață pe zona afectată, repaus, masaj sau adoptarea unei poziții a brațului corectă. De asemenea, se pot administra antiinflamatoare, analgezice sau creme pentru ameliorarea durerii. Totuși, tratamentele trebuie administrate în funcție de simptomele din acel moment. Spre exemplu, în cazul bolilor cardiovasculare se va administra un beta-blocant și se va recomanda consumul alimentelor sărace în grăsimi. Dacă durerea este cauzată de efort sau o postură greșită la locul de muncă se va recomanda odihna și pauzele mai dese în timpul activității repetitive.
Disconfortul de la nivelul brațului poate fi ameliorat de cele mai multe ori acasă prin comprese, odihnă și gheață. De asemena, este recomandat și ridicarea brațului pentru a reduce umflarea. Băile calde au un efect calmant, iar pentru a accentua rezultatul puteți adăuga și plante. În doi litri de apă se vor fierbe 400 grame frunze mesteacăn, 500 grame urzică sau ace de molid timp de 10 minute. După strecurare, adăugați în cadă soluția obținută și stați timp de 15 minute. Plantele vor calma neplăcerile și vor îmbunătăți circulația sângelui.
Majoritatea persoanelor ce se confruntă cu întrebarea „mă doare brațul drept, ce pot face în cazul acesta”, răspunsul constă în odihnă și comprese aplicate cu gheață, deoarece durerea este cauzată de activități fizice sau o poziție incorectă. În cazul în care aceasta persistă și prezentați și alte simptome va trebui să luați legătura cu medicul specialist.