Prima pagină » National » MAE a emis o avertizare de călătorie pentru românii care merg în Ungaria
MAE a emis o avertizare de călătorie pentru românii care merg în Ungaria

MAE a emis o avertizare de călătorie pentru românii care merg în Ungaria

18 sept. 2024, 12:00,
în National

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează, miercuri, 18 septembrie, cetățenii români care se află în Ungaria, tranzitează sau intenționează să călătorească acolo, că, în contextul recentelor inundații, autoritățile maghiare vor impune restricții de circulație în perioada următoare.

Conform MAE, aceste restricții vor afecta inclusiv capitala Budapesta, în special drumurile și traseele pietonale din apropierea Dunării.

„Restricțiile vor fi introduse de autoritățile ungare din cauza îngrijorărilor legate de creșterea semnificativă a debitului Dunării în zilele următoare”, a transmis MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară apelând următoarele numere ale misiunilor diplomatice ale României din Ungaria: +3613847689 (Ambasada României la Budapesta), +3662424431 (Consulatul General al României la Szeged) și +3666464579 sau +3666477147 (Consulatul General al României la Gyula). Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center-ului, 24/7.

Pentru situații de urgență, cetățenii români pot contacta numerele de permanență: +36305356912 (Ambasada României în Ungaria), +36306777980 (Consulatul General al României la Szeged) și +36306357181 (Consulatul General al României la Gyula).

MAE recomandă consultarea paginilor de internet: https://budapesta.mae.ro, https://szeged.mae.ro, https://gyula.mae.ro și www.mae.ro.

MAI:  Sfătuim cetățenii să nu traverseze cursurile de apă

Într-o ordine de idei asemănătoare, amintim cum MAI a transmis faptul că în cazul creșterii debitelor pe râuri sau pârâuri, sfătuie cetățenii români să nu traverseze cursurile de apă și să se mențină la distanță de maluri. De asemenea, locuitorii din zonele vizate ar trebui să ia măsuri preventive, cum ar fi curățarea șanțurilor și a rigolelor, fără a se pune în pericol, pentru a facilita scurgerea apelor pluviale. În cazul vântului puternic, populația este sfătuită să rămână în spații închise și să evite deplasarea în apropierea copacilor, panourilor publicitare sau stâlpilor de electricitate care ar putea fi doborâți.

De asemenea, orice situație de urgență poate fi raportată la numărul unic de urgență 112.

Până în acest moment, în localitatea Cuca din județul Galați s-au acumulat cantități semnificative de apă, dar nu au fost înregistrate urmări majore. Situația este în continuă monitorizare, iar echipele de intervenție sunt pregătite să acționeze ori de câte ori este necesar.

În județul Galați acționează, în sprijinul salvatorilor din județ, aproximativ 1.000 de pompieri din 27 de unități subordonate IGSU, precizează MAI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`