Calatorii

MAE: Polonia impune un nou set de restricţii persoanelor care intră în ţară

Publicat: 30 dec. 2020
persoane cu bagaj pe aeroport
Scoția impune carantină instituționalizată la venirea în țară

Conform unui anunţ al Ministerului de Externe, Polonia impune un nou set de restricţii persoanelor care intră în ţară. Astfel, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, autorităţile din Polonia au decis că toate persoanele care vin din statele membre ale Uniunii Europene să intre în carantină timp de 10 zile. Noile restricţii au intrat în vigoare pe data de 28 decembrie 2020 şi vor fi menţinute până pe 17 ianuarie 2021.

Polonia impune un nou set de restricţii persoanelor care intră în ţară

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autorităţile poloneze au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Polone, în contextul pandemiei de COVID-19, noile măsuri fiind introduse cu titlu temporar, începând de luni, 28 decembrie, până la data de 17 ianuarie 2021.

Potrivit unui comunicat MAE transmis AGERPRES, persoanele care sosesc în Republica Polona în perioada 28 decembrie – 17 ianuarie 2021, din statele membre UE, inclusiv România, prin intermediul transportului organizat (cu avionul sau autocarul), trebuie să intre în carantină într-un loc declarat la sosire, pentru o perioadă de 10 zile, cu suportarea cheltuielilor aferente de către persoanele în cauză.

Totodată, la intrarea în Republica Polona, acestea trebuie să comunice autorităţilor de frontieră adresa la care vor efectua carantina obligatorie, precum şi un număr de telefon de contact şi să se deplaseze imediat la locuinţa declarată. Perioada de 10 zile de carantină va fi calculată începând cu ziua următoare intrării în acest stat.

Persoanele exceptate de la obligativitatea intrării în carantină

În cazul persoanelor care ajung în Republica Polona cu autoturisme personale, acestea nu vor mai fi obligate să stea în carantină timp de 10 zile. Vor fi exceptate de la obligativitatea intrării în carantină şi persoanele care s-au vaccinat pentru COVID-19, elevii, studenţii, cetăţenii şi rezidenţii statelor membre UE aflaţi în tranzit pe teritoriul Poloniei, dar şi persoanele care călătoresc în interes de seviciu, cum ar fi militarii, marinarii, personalul aerian, corpul diplomatic.

Deciziile au fost luate de autorităţile din Polonia pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, mai ales în contextul în care s-a constatat că nouă tulpina este foarte contagioasă.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în perioada menţionată, transportul feroviar internaţional de călători este suspendat.

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că cetăţenii romani pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varşovia: +48 22 628 31 56, +48 22 622 25 70, +48 22 622 25 20, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Romani din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanentă. De asemenea, cetăţenii romani care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: +48 694 486 683.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet www.mae.ro/node/51924, varşovia.mae.ro şi www.mae.ro şi informarea temeinică anterior deplasărilor în străinătate.

Adauga un comentariu