Prima pagină » Local » Magazinele LIDL din Iași au fost sancționate cu amenzi in valoare de 98.000 de lei – LIVE VIDEO

Magazinele LIDL din Iași au fost sancționate cu amenzi in valoare de 98.000 de lei – LIVE VIDEO

19 aug. 2022, 15:12, 12 ,
BZI.ro, în Local

Şeful ANPC susţine acum o conferinţă de presă în legătură cu amenzile acordate magazinelor LIDL din Iaşi. În cadrul conferinţei se va vorbi despre neregulile găsite la lanţul de supermarketuri, dar şi despre viitoarele acţiuni ale inspectorilor ieşeni.

Este bine de menţionat faptul că joi, 18 august, a avut loc un eveniment la Primăria Iaşi, respectiv Conferința Internațională: ”Iași – Capitala Consumatorilor din România”. În cadrul evenimentului a fost prezent Horia Constantinescu, dar şi alți reprezentanţi de profil, din partea ANPC România, central sau local.

„Acțiunile au început de ieri, 18 august, au continuat și astăzi. Am avut colegi din toată regionala, Neamț, Suceava, Bacău, Vaslui, Botoșani, Iași. Am avut echipe pe toată raza orașului Iași. Acțiunile sunt în curs de finalizare, încă nu s-au finalizat toate. Urmează să finalizăm și vă vom da rezultatele.

Am fost aproximativ 30 de oameni în 15 locaţii. Supermarketuri, hipermarketuri, marketuri, magazine retaileri mari. Acţiunile au avut la bază şi reclamaţii. Sunt şi reclamaţii pe hipermarketuri, știm foarte bine. Dar sunt direct sub observația noastră, pentru că impactul asupra consumatorului este foarte mare.

Va pot vorbi despre operatorii verificați. În cursul zilei de ieri au fost verificați 5 mari operatori economici, printre care și LIDL România. Am constatat abateri, la unele dintre ele repetate, de asta am dispus închiderea lor pe o perioadă de 6 luni. Au fost şi sancţiuni în cuantum de 98.000 de lei. Avem spaţii frigorifice neigienizate, depozite alimentare.

În decursul timpului am găsit şi un magazin care a fost închis o zi jumătate, i-am acordat o suspendare pe 6 luni. Da, se află lângă un spital”, au precizat inspectorii ANPC.

Comentarii
  • eu nu stiu cum pzd masii Lidl Nicolina a fost inchis in Martie 2021 vreo 6-7 luni pentru marirea spatiului si pentru modernizare si acu l-au inchis pentru produse stricate, vitrinele frigorifice și congelatoarele ce aveau rafturi care prezentau un grad avansat de uzură, cuptoarele erau neigienizate, cu un strat gros de arsură și grăsimi, iar tăvile erau neigienizate și deteriorate? dar au personal care se ocupa de curatenie! care matura si spala in magazin, matura parcarea, s.a.

  • Fiecare munceste dupa cum e platit. Aia de la curatenie se fac ca muncesc si patronii se fac ca-i platesc. Oricum, pana la curatenie aveau marfa stricata si depozitata necorespunzator. Controalele astea banuiesc ca sunt politizate si sunt din cauza importurilor prea mari. Le mai da cate o palma ca sa ia mai multa marfa din RO, nu din afara.

  • la lidl e la fel ca la carrefour, sau kaufland. probabil ca lidl a suparat pe cineva.

  • LSGG - UAIC Iasi

    @Anonim ce tot ma disperati cu marfa asta din afara? sunt o gramada produse romanesti si in Lidl si in Kaufland. au latrat niste babe si mosnegi pe Faceboo ca se gasesc numai produse straine si de atunci toata lumea o tine langa cu produsele straine in hypermaketuri! produsele de bacanie vad ca sunt produse in Romania, ouale sunt din Romania, lactatele si branzeturile la fel, s.a. cu mici exceptii na. unele produse da intr-adevar sunt aduse din afara, precum unele sortimente de legume, fucte, dulciuri, alcool, branzeturi, congelate, s.a. avand in vedere ca suntem tara UE unde mărfurile şi serviciile circulă de la o ţară la alta nu poti sa ai pe raft doar marfa RO. e liberul de schimb de marfa. produsele de la „CAMARA NOASTRA”, „PIKOK”, „FRESHONA”, s.a. branduri ce se gasesc in magazinele Lidl sunt produse in RO.

  • Cine e retardatul care da interviu? Cel cu cămeșă albastra? Un Anal-fabet!!!

  • la ce incasari are Lidl zi de zi chiar nu are personal care sa se ocupe de curatenie? numai Lidl Nicolina are incasari de 100.000 EUR pe luna si sunt vreo 9 magazine Lidl in iasi

  • LGBT - UAIC Iasi

    Nimic nu stii….

  • 20 comisari + 6 comisari șefi = aproximativ 30
    Cine e doamna asta inteligentă?

  • dar berea sucul apa care sta toata vara in soare in siraj nu o vede nimeni ?

  • Cred că magazinele de cartier sunt mai mizerabile,au la raft produse expirate cu termene de valabilitate șterse,iar la vitrina D-zeu sa mă ierte mezeluri și preparate șterse ,prespălare și spălate.Am văzut cu ochii mei cum puneau faina in brânză proaspătă alterata și cum șterg mezelurile cu ulei.Supermarketurile sunt pistol cu apa pe lângă micii comercianți.

  • Și sa vezi neica la tara pe lângă mizerie și marfa expirata mai vând la negru pe caiete unde îl încarcă pe sărman și bețiv de nici nu mai știu cât au de plata

  • Nu intereseaza pe nimeni cu arata pietele agroalimentare ??? Cum e cand calci prin balti cu apa bihlita ca sa cumperi 3 legaturi de patrunjel ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *