Local

Mai multe centre de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Iași își vor suspenda activitatea! Dr. Vasile Cepoi: „Echipele de medici vor deveni echipe mobile ce se vor deplasa pentru a imuniza persoane acolo unde este nevoie”

Publicat: 19 iun. 2021
O poză cu centrul de la Voinești și un semn pe care scrie
Se suspendă activitatea în opt centre de vaccinare din județul Iași

Opt centre de vaccinare cu programare împotriva COVID-19 își vor suspenda activitatea începând cu data de 28 iunie 2021. Conducerea Direcției de Sănătate Publică din Iași a hotărât suspendarea acestor centre după ce numărul persoanelor care se prezentau la aceste puncte de imunizare este sub 10 pe zi. Medicii din centre vor compune echipe mobile care se vor deplasa în celelalte localități din județul Iași, unde este nevoie de vaccinare

Începând cu data de 28 iunie 2021, 8 centre de vaccinare împotriva COVID-19 își vor suspenda activitatea. Conducerea Direcției de Sănătate Publică Iași a hotărât suspendarea activității centrelor în care numărul persoanelor doritoare de a se imuniza este de sub 10 pe zi. Cele 8 centre care își vor suspenda activitatea sunt în localitățile Ieșene: Bivolari, Ciurea, Uricani, Vlădeni, Voinești și Țibănești.

„Se supendă activitatea în 8 centre de vaccinare din localitățile ieșene în care rata de vaccinare a persoanelor este de sub 10 persoane pe zi și nu mai este nevoie nici de administrarea rapelului. Echipele de medici de acolo vor deveni echipe mobile ce se vor deplasa pe raza județului Iași pentru a imuniza persoane acolo unde este nevoie. Activitatea va fi suspendată începând de luni, 28 iunie 2021, în centrele din localitățile Bivolari, Ciurea, Uricani, Rediu, Vlădeni, Voinești și Țibănești”, a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Ieri, în Unitatea medico-socială Bivolari, sat Bivolari, comuna Bivolari, erau 829 de locuri libere, la Uricani – 808 locuri, la Centrul Cultural „Cella Neamțu”, sat Ciurea, comuna Ciurea – 804 locuri, la Clinica Almedra, Șos. Valea Rediului, nr. 54, Bloc C3 – 815 locuri, în Țibănești, sat Țibănești – 857 locuri disponibile, la Centrul de zi Voinești, sat Voinești – 810 locuri, iar la centrul de la Vlădeni erau libere 806 locuri.

Ieri, în spitalele din județul Iași era ocupat un singur loc la ATI

De pe data de 27 decembrie 2020, de la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 desfășurată la nivelul județului Iași și până ieri au fost efectuate 357.933 de vaccinări. Din acest număr total de persoane imunizate, 190.074 au fost vaccinate cu prima doză și 167.859 de persoane s-au prezentat pentru administrarea rapelului. Joi, 18 iunie 2021, au fost vaccinate 1.261 de persoane, cu 308 persoane mai puține decât, joi 16 iunie 2021.

Cele mai multe dintre persoane s-au vaccinat cu cea de-a doua doză- 653 și doar 608 cu prima. În ceea ce privește administrarea vaccinului Johnson, până ieri, au fost efectuate 8.035 de vaccinări. Pe data de 16 iunie 2021 a fost o premieră la Iași, fiind raportate 0 cazuri pozitive COVID-19. De la debutul pandemiei de COVID-19 și până ieri, 17 iunie 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 42.394 de cazuri cu persoane infectate pozitiv. Referitor la gradul de ocupare a paturilor, inclusiv cele ATI din spitalele suport COVID-19, ieri erau ocupate 18 locuri, din care unul ATI. Singurul pat ATI ocupat era la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

Comentarii
  • Fiind din jud. Dambovita, am vazut ca si containerele din fata Policlinicii Judetene isi dovedesc din plin utilitatea: isi fac pacientii si insotitorii, care asteapta cu orele, necesitatile dupa ele.
    N-ar fi mai bine daca, unele, s-ar transforma in WCuri?

Adauga un comentariu