Local

Mai multe familii au fost nevoite să trăiască precum în Evul Mediu timp de 8 ore. Furnizarea energiei electrice a fost oprită pe mai multe artere din zona Copou

Publicat: 16 mai 2023
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Mai multe familii au fost nevoite să trăiască precum în Evul Mediu timp de 8 ore. Furnizarea energiei electrice a fost oprită pe mai multe artere din zona Copou
Lucrările de toaletare a copacilor din zona Copou necesită întreruperea energiei electrice din motive de siguranță, deoarece conductorul nu este izolat

Mai multe lucrări la rețelele electrice din zona Copou au lăsat anumite străzi fără energie electrică. Astfel, mai multe familii au fost nevoite să trăiască precum în Evul Mediu pentru 8 ore, timpul anunțat de reprezentanții E.ON. Oamenii reclamă faptul că E.ON nu anunță prin mai multe mijloace de comunicare aceste întreruperi și că operatorii din cadrul companiei nu știu cu exactitate ce lucrări au loc în zonă. Mai mult de atât, aceștia susțin că întreruperile furnizării energiei electrice sunt foarte frecvente și nu cunosc motivul pentru care acestea au loc

Începând cu ora 9:00 a dimineții de 15 mai 2023, mai multe străzi din spatele parcului Grădina Copou, precum Aleea Copou, stradela Copou, Macazului, stradela Macazului, Titu Maiorescu, Fundac Aurora și strada Aurora, Azilului, Peneș Curcanul, Văscăuțeanu, au fost afectate de o întrerupere a furnizării de curent electric. Această situație a dus la condiții precare pentru rezidenții din zonă, care au trăit ca în Evul Mediu timp de mai multe ore.

Mai multe familii din Copou au fost nevoite să trăiască precum în Evul Mediu timp de 8 ore

intrerupere curent electric Copou (2)

Rețeaua de furnizare a energiei electrice este foarte veche și din această cauză au loc întreruperi frecvente ale tensiunii electrice

În urma mai multor lucrări la rețelele electrice din zona Copou, mai multe familii s-au confruntat cu întreruperi de energie electrică, ceea ce i-a obligat să trăiască în condiții precare timp de 8 ore. Cu toate că reprezentanții E.ON au anunțat cu 24 de ore înainte de lucrările care vor avea loc în zonă, rezidenții din Copou se plâng de faptul că nu au fost informați adecvat și că operatorii companiei nu pot oferi detalii exacte cu privire la natura intervențiilor în zonă.

„Astăzi (ieri – n.r.), începând de la ora 9:00, a fost întreruptă furnizarea energiei electrice, cel puțin pe strada Peneș Curcanul, nu știu dacă și pe alte artere. Reluarea furnizării energiei electrice va fi reluată la ora 16:00. Ceea ce m-a revoltat, pe lângă faptul că nu vom avea curent 7 ore, este că operatoarea cu care am vorbit m-a informat că ei anunță opririle de curent cu 24 de ore înainte.

Eu citesc presa în fiecare dimineață și nu am găsit nimic, așadar pot spune că este o desconsiderare completă. Nu este vorba că nu pot aprinde becul, dar avem frigidere, avem program făcut pentru spălat rufe, pentru călcat, pentru făcut mâncare la cuptorul electric, interfonul nu funcționează, plus că am un cățel care a rămas blocat în garaj, deoarece ușa se deschide prin telecomandă”, declară Anghelache-Lupașcu Ivona, un locuitor de pe strada Peneș Curcanul.

Locuitorii din zona Copou susțin că întreruperile furnizării curentului electric sunt extrem de frecvente și că această situație creează un disconfort semnificativ în viața de zi cu zi. Faptul că aceste întreruperi se petrec cu regularitate a condus la o creștere a nemulțumirii și frustrării în rândul rezidenților.

Oamenii din Copou se confruntă cu întreruperi neplanificate ale curentului electric, care pot avea loc la intervale de timp variabile și pot dura de la câteva minute până la câteva ore. Aceste întreruperi afectează funcționarea normală a gospodăriilor, inclusiv iluminatul, aparatele electrocasnice, sistemele de încălzire și alte dispozitive esențiale pentru confortul zilnic.

„Ce pot face în 7 ore? Înlocuiesc un stâlp? Nu ni s-a comunicat ce fel de lucrare vor executa. Nici operatoarea nu a știut să-mi spună ce lucrare se efectuează în zonă. M-au îndrumat să mă uit pe site-ul Delgaz Grid, însă mai avem și altele de făcut decât să urmărim în fiecare zi dacă se oprește curentul sau nu. Vă pot spune că nu este prima dată când se oprește curentul pe această stradă. Se întâmplă foarte des, însă niciodată nu a durat atât de mult”, mai declară Anghelache-Lupașcu Ivona.

Furnizarea energiei electrice a fost întreruptă, deoarece au avut loc lucrări de toaletare a copacilor

intrerupere curent electric Copou (3)
Începând cu ora 9:00 a dimineții de 15 mai 2023, mai multe străzi din spatele parcului Grădina Copou, precum Aleea Copou, stradela Copou, strada Macazului, stradela Macazului, strada Titu Maiorescu, Fundac Aurora, și străzile Aurora, Azilului, Peneș Curcanul, Văscăuțeanu, au fost afectate de o întrerupere a furnizării de curent electric

Reporterii BZI s-au deplasat la fața locului pentru a vedea care este cauza întreruperilor furnizării energiei electrice din Copou. Aceștia au stat de vorbă cu șeful echipei de intervenție, ing. Dascălu, care a oferit o explicație cu privire la întreruperile frecvente de curent electric și a identificat cauza acestora. Conform afirmațiilor sale, lucrările de toaletare a copacilor din zonă necesită întreruperea energiei electrice din motive de siguranță, deoarece conductorul nu este izolat.

Aceasta ar putea explica întreruperile repetate de curent electric din zonă. Ing. Dascălu subliniază, de asemenea, că rețeaua electrică din zona Copou este veche și necesită modernizare. O rețea electrică învechită poate fi susceptibilă la defecțiuni și întreruperi frecvente, în special în cazul unor lucrări de intervenție sau a unor evenimente neplanificate.

„Este vorba de toaletarea copacilor din zonă. Nu putem efectua lucrarea fără întreruperea energiei electrice, deoarece conductorul nu este izolat. Asta e și motivul pentru căderile frecvente de curent. Rețeaua este foarte veche. Probabil că va fi modernizată. Dacă conductorul va fi izolat, atunci se va putea lucra în orice condiții, fără oprirea alimentării curentului electric”, declară inginerul Dascălu, șeful echipei de intervenție din Copou.

În concluzie, mai multe familii au fost nevoite să trăiască precum în Evul Mediu timp de 8 ore, din cauza faptului că rețeaua de furnizare a energiei electrice este foarte veche, iar intervențiile de toaletare a copacilor din zonă necesită întreruperea energiei electrice din motive de siguranță.

Comentarii
  • Hai să mai soogeti poola de figuranți sugaci, v-ați născut cu congelator și mașină de spălat în plm de țărani parveniți

  • Hai ma, dar in cartiere cand se fac lucrari nu se mai oftica presa…dar la baietii cu gulere albe sariti de parca i-au lovit rachetele…Vai nu mi-am putut folosi cuptorul electric si masina de spalat vase si am fost nevoita sa le arunc deorece nu spal la mana ca mi se usuca pielea.

  • Copoul nu mai e Copou de multă vreme. Mulți cocliți de boston și vegasluy viețuiesc acolo, iar în weekend alții asemenea umplu aleile parcurilor cu neamprostia spargătorilor de răsărită (grămăjoare de coji sub fiecare bancă) și răgetele boracilor.
    Seara / noaptea recital de motoare și, pentru cei de la blocuri, accente de provincie. Care Copou ???

  • Extraordinar! Fara lumina…Vaaaai….Nu s-a mai intamplat niciodata in Iasi, in Romania….Extraordinar! Cum sa stai fara curent electric???? Hai, ca va alintati…

  • Atunci cand platesti aproape dublu fata de pretul oricarei alte proprietati din Iasi, doar pt ca vrei in Copou, este firesc sa ai si „moftul” de a avea current tot timpul. Voi astia care comentati, singur nu locuiti in Copou.

  • Locuiesc in Copou, pe Dumbrava Rosie. Curentul se opreste regulat pe la 2 noaptea, si vine peste 1-2 ore. Aproape luna de luna. Am sesizat EON, care pana la urma l-au pus pe acarul Paun sa ma sune si sa imi explice de ce se intrerupe curentul. Un soi de tehnician sau ceva de genul. Ala mi-a explicat ca face asta deliberat, intrerupand curentul in mai multe zone centrale, ca sa vada unde anume e defectiunea. E o explicatie tampa si ridicola, adevarul fiind altul: EON nu investeste in infrastructura, urmareste doar sa ne mulga de bani.

  • Dar când se întrerupe curentul la Podolenii de Jos sau la Ciohorăni de ce nu faceți articol băi meseriașilor? Sau faceți numai când se plânge doamna Ivona Măsugeanu?

Adauga un comentariu