Local

Mai multe străzi din cartierul Frumoasa intră în reparații

Publicat: 10 ian. 2020

O serie de străzi din cartierul ieșean Frumosa au intrat în reabilitare. Lucrările vor dura până în primăvară, conform proiectului demarat de municipalitatea ieșeană. De la începutul săptămânii viitoare se va redeschide traficului rutier și zona bulevardului Ștefan cel Mare

Municipalitatea ieșeană a demarat un program de reabilitare a mai multor străzi din zona cartierului Frumoasa. Reabilitarea străzilor respective se va întinde pe patru luni. Edilul Mihai Chirica a menționat și că astfel de proiecte vor demara și în perioada următoare în alte zone ale municipiului Iași.

„Am început un program de reparații și modernizări pentru toată zonă cuprinsă între străzile Plantelor, Cetățuia, Radu Vodă, Dimineții, Neptun și, la urmă, Stradela Cetățuia. Se urmărește reparația bordurilor, a zonei carosabile, aleilor dintre blocuri, dar și toaletarea arborilor și amenajarea zonelor verzi. De asemenea, vom amenaja mai multe locuri de parcare pe Strada Neptun, lângă magistrala de termoficare și, desigur, vom desființa garajele care, de fapt, sunt magazii. Lucrările vor dura minim patru luni. Mulțumesc anticipat locuitorilor zonei pentru înțelegerea și răbdarea de care dau dovadă întotdeauna. Vom continua și în alte zone ale orașului”, a menționat edilul Mihai Chirica.

Se redeschide zona centrală

În aceste zile se va redeschide și circulația din zona bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt. Artera a fost închisă între Casa Modei și I.C. Brătianu, unde au fost montate instalațiile pentru târgul de iarnă. Odată cu demontarea acestora, municipalitatea va redeschide și porțiunea de stradă pentru traficul rutier.

„Întrucât luni, 13 ianuarie, va reîncepe și școala, am eliberat zona centrală de echipamentele din Orășelul Copiilor și de căsuțele din Târgul de Iarnă. Ne pregătim să redeschidem bulevardul Ștefan cel Mare și strada I. C. Brătianu pentru circulația rutieră”, au arătat reprezentanții municipalității ieșene.

Comentarii
  • D-LE PRIMAR al Municipiului IASI puteti sa-mi spune-ti daca str. SIMION BARNUTIU (unde se afla bojdeuca lui Ion Creanga, daca nu stiti ) face parte din Municipiul Iasi ??? Daca da , de cati ani nu ati mai fost pe acolo sa vedeti cum arata ?!? LOCUITORII acestei strazi, istorice de altfel, nu sunt si ei CETATENI EUROPENI ??? Mai bine arata ulitele din comunele jud.Iasi !!! Astept un raspuns in presa ieseana. P.S. Nu uitati ca foarte multi cetateni de pe aceasta strada v-au ALES PRIMAR al Municipiului Iasi, printre care si EU !!!

  • Primar de sat , cel mult . Bai esti primar in Iasi nu esti primar la Cioca Boca sa anunti cu mare mandrie , ca asfaltezi 3 strazi . Asta e un eveniment la sate , la oras asta trebuia sa fie normalitatea . Mai iesi in lume uitate compara , ia modele. Cateva propuneri Newcastle UK pentru trenul/metroul urban si aeroport . Boston USA pentry sistemul de plata a biletelor in mijloacele de transport . Dupa ce le rezolvi pe asta …contacteaza ma sa iti dau si capitolu 2

Adauga un comentariu