Actualitate

Mai mulți alergici la ambrozie decât diabetici! Dacă ai această buruiană în curte, distruge-o! Autoritățile pregătesc amenzile usturătoare

Publicat: 11 dec. 2019
Mai mulți alergici la ambrozie decât diabetici Dacă ai această buruiană în curte distruge-o Autoritățile pregătesc amenzile usturătoare

Ambrozia a devenit planta vedetă a României. Sute de mii de oameni sunt diagnosticați cu alergie la această plantă. Dacă o ai în curte sau pe terenul pe care îl deții, ciulește bine urechile.

Dacă ești proprietar trebuie să știi că în cazul în care ai această buruiană în curte te poți alege cu amenzi usturătoare. În cazul în care autoritațile administrației publice locale vor găsi pe pământul pe care îl deții ambrozie, pregătește-ți buzunarele. Persoanele fizice se sancționează cu o amendă de la 750 lei la 5.000 lei, iar persoanele juridice, cu amenzi de la 5.000 lei la 20.000 lei. Mai sunt câteva luni până la control, iar autoritățile își pregătesc deja planul de demarare.

Mai mulți alergici decât diabetici

Se aproximează că din 9.000.000 de persoane care reprezintă populația activă a României, 482.000 de persoane sunt alergice la polenul de ambrozie. Efectele nu sunt deloc de trecut cu vederea. Persoanele diagnosticate cu alergie la acestă plantă se confruntă cu rinoconjuctivită, afecțiune care, netratată, poate conduce spre astm. Numărul persoanelor alergice la ambrozie este mai mare decât al celor diagnosticați cu diabet zaharat. Legea privind combaterea buruienii ambrozia spune că toți proprietarii sau deținătorii de terenuri, dar și administratorii drumurilor publice sunt obligați să ia măsuri imediate. Dacă identifică focare de infestare, aceștia sunt obligați să distrugă buruiana, iar mai apoi să anunțe în scris autoritatea administrației publice. Reprezentanții instituției se vor deplasa la locul în care a fost depistată infestarea și vor verifica corectitudinea aplicării lucrărilor de combatere.
Adauga un comentariu