Local

Mai mulţi angajaţi de la Telekom Iași au fost diagnosticați cu COVID. Două clădiri au fost închise (EXCLUSIV) – UPDATE

Publicat: 06 oct. 2020
Mai mulţi angajaţi de la Telekom Iași au fost diagnosticați cu COVID
Mai mulţi angajaţi de la Telekom Iași au fost diagnosticați cu COVID

Situaţie limită în Iaşi, la sediul firmei Telekom după ce mai mulţi angajaţi a-i operatorului de telefonie mobilă au fost confirmaţi pozitiv la infectarea cu COVID.

Două sedii ale operatorului privat au fost deja închise, iar o anchetă epidemiologica este în plină desfăşurare.

Sediile Telekom Iași au fost închise după ce mai mulţi angajaţi au fost diagnosticați cu COVID

În aceste momente, sediile Telekom din Podu Roș dar şi sediul central de pe strada Lăpușneanu au fost închise ca o măsură de prevenire a răspândirii virusului din Wuhan. Mai mulţi angajaţi au fost deja confirmaţi pozitiv la infectarea cu coronavirus. DSP Iași a demarat o anchetă epidemiologica pentru a stabili cu exactitate persoanele contacti direcţi cu personalul firmei.

Totuşi, situaţia este una la limita dacă e să ţinem cont de faptul că zilnice, sute de persoane treceau pragul celor două locaţii din Iaşi. Lista persoanelor contacti direcţi s-ar dovedi cu adevărat uriaşa.

UPDATE: Compania Telekom Iaşi a transmis un drept la replică.

„Vă contactăm în urma publicării de către www.bzi.ro a articolului „Mai mulţi angajaţi de la Telekom Iași au fost diagnosticați cu COVID. Două clădiri au fost închise (EXCLUSIV)”

În spiritul informării corecte şi echidistante a opiniei publice şi în baza principiului deontologiei jurnalistice, vă solicităm să actualizaţi articolul cu următoarele date:

„VĂ MULȚUMIM PENTRU PREOCUPARE, ÎNSĂ DORIM SĂ CLARIFICĂM FAPTUL CĂ MAGAZINUL DIN PODUL ROȘ A FOST ÎNCHIS DIN ALTE CONSIDERENTE. FĂRĂ LEGĂTURĂ CU VIRUSUL COVID-19. ÎN CEEA CE PRIVEȘTE MAGAZINUL DE PE STRADA LĂPUȘNEANU, AU FOST LUATE TOATE MĂSURILE RECOMANDATE DE AUTORITĂȚI PENTRU ASTFEL DE SITUAȚII. NE PREOCUPĂ ÎN MOD CONTINUU SĂNĂTATEA ȘI SIGURANȚA ANGAJAȚILOR NOŞTRI ȘI SPERĂM SĂ TRECEM CU BINE PESTE ACEASTĂ PERIOADĂ. NU ÎN ULTIMUL RÂND, DORIM SĂ MENȚIONĂM CĂ TELEKOM ROMÂNIA ASIGURĂ ANGAJAȚILOR MATERIALE SANITARE ȘI DE PROTECȚIE NECESARE, IAR ÎN FIECARE LOC DE MUNCĂ SUNT COMUNICATE, IMPLEMENTATE ȘI RESPECTATE MĂSURILE DE IGIENĂ ȘI PREVENȚIE A RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI COVID-19.”

Vă mulţumim anticipat pentru actualizarea informaţiilor.

Echipa Corporate Communications
Telekom România”, este mesajul transmis de Reprezentanţii Telekom România.

Iașul se confrunta cu un val al infectărilor cu COVID-19

Judeţul Iași se confrunta cu o creştere alarmantă a numărului de infectări cu COVID-19. Conform statisticilor emise de Grupul de Comunicare Strategică, judeţul Iaşi este pe locul 2 la nivel de ţară ca număr de infectări. Singura regiune care depăşeşte Iaşul este Capitala României. Până pe data de 5 octombrie 2020, la nivel de judeţ Iaşi au fost confirmate cu COVID, în total, 5.048 de persoane. Din totalul de persoane, luni 5 octombrie 2020, au fost confirmate că pozitive un număr de 116 de persoane. Pe această idee, autorităţile locale şi centrale au acţionat în consecinţă, interzicând unele drepturi şi libertăţi.

Restaurantele şi barurile din Iaşi au fost închise timp de o săptămână

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași, constituit prin Ordinul nr. 192/17.07.2020 al Prefectului județului Iași, întrunit în ședință extraordinară în data de 05.10.2020 ;

HOTĂRÂRE:

Art. 1. (1) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor din municipiul Iași (1,61) și comunele Aroneanu (1,92), Costești (1,66), Mădârjac (1,81), Miroslava (1,66), Moțca (2,03), Plugari (1,73), Răchiteni (1,52), Rediu (2,47), Tomești (1,82), Țuțora (1,80) și Valea Lupului (3,77) unde incidența cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 1,5/1000 locuitori, se suspendă în perioada 06.10.2020 – 12.10.2020, inclusiv.

Pelerinii veniţi din alte localităţi la Sf. Parascheva au interzis

O altă decizie luată de autorităţile centrale face referire la participarea la sărbătoarea Sf. Parascheva. Raed Arafat a anunţat în cursul serii de luni, 5 octombrie 2020, faptul că pelerinii care nu sunt din Iaşi au interzis, în acest an, la Mitropolia Iași.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis luni că organizarea de manifestări cu ocazia sărbătorilor religioase va fi permisă numai cu participarea oamenilor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă.

”Mai este o decizie care a fost luată, referitor la organizarea sărbătorilor religioase. Acestea sunt permise numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor sau pelerinilor din alte localități. Acest lucru este extrem de necesar pentru că riscul major nu este numai participarea la fața locului ci și pe durata transportului, un risc major, în autocare.

Dacă se stă într-un mijloc de transport ore, este suficient să fie o singură persoană infectată într-un autocar pentru ca toți ceilalți care au participat la sărbătoare să se întoarcă infectați acasă. Acest lucru trebuie să fie limitat și sper că populația va înțelege. Sărbătorile se fac, dar doar cu cei care locuiesc în localitatea unde se desfășoară”, a declarat Raed Arafat.

Adauga un comentariu