International

Maia Sandu a convocat CSS, după ce în Republica Moldova au fost aruncate în aer două turnuri de comunicaţie

Publicat: 26 apr. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Maia Sandu a convocat CSS după ce în Republica Moldova au fost aruncate în aer două turnuri de comunicaţie
Două turnuri de comunicaţie de la centrul de radio şi televiziune din Republica Moldova au fost aruncate în aer.

Decizie de ultima oră a preşedintelui Republicii Moldova. Maia Sandu a convocat CSS, după ce în regiunea separatistă Transnistria s-au înregistrat două explozii.

Două turnuri de comunicaţie de la centrul de radio şi televiziune din ţară vecina au fost aruncate în aer.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat CSS

Marţi, 26 aprilie 2022, Maia Sandu a convocat o şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate în ceea ce priveşte recentele incidente din regiunea transnistreană, anunţă Direcţia informare şi comunicare cu mass-media a Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova într-un comunicat de presă.

De asemenea, conform sursei citate, Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora locală 13:00, la sediul preşedinţiei. După această întâlnire, la ora locală 15:00, Maia Sandu va susţine un briefing de presă.

Reamintim faptul că două explozii s-au înregistrat marţi dimineaţă în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova, unde două turnuri de comunicaţie de la centrul de radio şi televiziune au fost aruncate în aer.

Prima explozie a avut loc la ora 6:40 şi a doua la 7:05. Din fericire, nu au fost înregistrate victime omeneşti, ci doar pagube materiale considerabile.

Sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, atacat cu lansatoare

Cele două atacuri din Transnistria vin după ce luni, 25 aprilie 2022, sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. În urma incidentului a fost găsit găsit în apropierea clădirii un obuz. Totodată, ferestrele şi uşile sediului MGB au fost sparte, la fel şi ferestrele unor clădiri din imediata apropiere.

Potrivit Biroului Politici de Reintegrare al Republicii Moldova, obiectivul urmărit este de a dezvolta pretexte pentru tensionarea situaţiei de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autorităţile constituţionale, mai scrie Deschide.md.

În acest context, Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) a transmis marţi un comunicat în legătură cu „evoluţiile situaţiei de securitate în regiunea transnistreană”, potrivit Radio Chişinău.

„(…) instituţia şi-a intensificat eforturile de culegere de informaţii relevante pentru prevenirea acţiunilor ce pot afecta climatul de siguranţă a Republicii Moldova, inclusiv prin cooperarea proactivă cu instituţiile naţionale de forţă şi ocrotire a normelor de drept. (…) Totodată, îndemnăm societatea la calm şi la abţinerea de la distribuirea informaţiilor din surse neverificate, în special, a celor care incită la ură şi război. (…)”, a anunţat SIS.

Ce acuzații aduce Rusia României cu privire la Transnistria

Reamintim faptul că statul rus a adus o serie de acuzaţii României. Moscova afirma că prin intermediul NATO, ţara noastră are în vederea anexarea Republicii Moldova şi atacarea Transnistriei.

Politologul rus, Serghei Markov, a discutat despre acest lucru în cadrul unui interviu acordat unui cotidian din Rusia. Oficialul a menţionat că sunt deja militari români dislocați în Republica Moldova și că mai este un pas până la anexarea țării de peste Prut.

”România, cu sprijinul NATO și cu participarea armatei ucrainene, intenționează să pună mâna pe Transnistria”, a spus Serghei Markov.

Vă aducem aminte că astăzi, 26 aprilie 2022, Maia Sandu a convocat CSS, după ce în Republica Moldova s-au înregistrat două mari explozii. Important de precizat este faptul că momentan nu se cunosc cauza și autorul acestor incidente.

 

Comentarii
Adauga un comentariu