Culinar

Maioneză de avocado. Reţetă de post pentru salată

Publicat: 04 dec. 2019

În timpul posturilor, multe dintre preparate ne dau bătăi de cap întrucât nu ştim cu ce să înlocuim o serie de ingrediente “nepermise”. Reţetă de maioneză din avocado este varianta cea mai potrivită pentru a înlocui clasică maioneza din ouă de găină.

Foarte asemănătoare ca gust cu maioneză obişnuită, dar cu o culoare verde pastel foarte frumoasă, maioneza din avocado este ideală pentru salate sau ca dressing pentru un burger vegan. Iată cum se prepară:

Ingrediente:

  • 1 avocado
  • Ulei de susan: 80ml
  • Lapte de orez: 50ml
  • Suc de lime: 50ml
  • Pasta de ardei iute / boia de ardei iute
  • Sare: după gust

Mod de preparare:

Curata mai întâi fructul de avocado. Metoda cea mai simplă este să tai fructul pe din două. Sâmburele va rămâne într-una dintre cele două jumătăţi. Cu o lovitură fermă înfige lama cuţitului în sâmbure, apoi răsuceşte uşor, iar acesta se va desprinde rapid.

Cu o linguriţă, scoate pulpa şi aruncă apoi coajă. Pune în vasul unui blender toată pulpa, adauga uleiul de susan, laptele de ores şi sucul de lime. Adaugă şi un strop de boia iute sau o poţi înlocui cu un vârf de cuţit de piper măcinat.

Mixează toate aceste ingrediente până obţii o pastă fină şi pufoasă. Maioneza de avocado este gata! O poţi păstra la frigider, într-un recipient etanş până la 3-4 zile.

Sfat important! Pentru a pregăti maioneza vegană de avocado, alege un fruct bine copt şi moale, întrucât acesta va avea un gust foarte bun.loading...

Adauga un comentariu