Prima pagină » Culinar » Maioneză de casă. Trucuri simple pentru un preparat reușit

Maioneză de casă. Trucuri simple pentru un preparat reușit

28 aug. 2023, 09:06,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti maioneză de casă. Doamnele se confruntă adesea cu probleme când vine vorba de acest preparat pentru că există riscul ca maioneza să se ,,taie.” Cu toate acestea, maioneza tăiată se poate repara dacă ținem cont de câteva secrete culinare. Maioneza de casă este folosită în pregătirea multor mâncăruri delicioase, gustoase și fine. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat reușit.

Maioneză de casă

Când vine vorba de maioneza de casă doamnele se întrec în tot felul de rețete. Maioneza de casă poate părea dificilă de făcut pentru cele cu puțină experiență în bucătărie, însă dacă ținem cont de câțiva pași simpli, succesul culinar va fi garantat.

Maioneza de casă se face rapid, însă necesită atenție în preparare pentru că există riscul să se ,,taie.” Maioneza este nelipsită de la salata beuf, fiind ingredientul de bază. Pentru maioneză vom avea nevoie de câteva ingrediente, de îndemânare și de un strop de imaginație, iar la final vom obține un preparat perfect.

Pe lângă maioneza de casă, gospodinele pot întâmpina probleme la pregătirea unui aluat de casă fraged și aerat. Pentru a obține aluatul perfect, trebuie să ținem cont de rețeta bunicii. Un aluat pufos, aromat și fraged ne va ajuta să obținem niște plăcinte, gogoși sau fursecuri de casă delicioase. La fel de bine, putem face cu un aluat fraged și o pâine de casă crocantă și gustoasă.

Maioneza de casă se face ușor, cu doar câteva ingrediente și ne va ajuta să obținem niște mâncăruri savuroase.

Cum să pregătești la tine în bucătărie maioneza perfectă

Dacă vrem să pregătim acasă maioneză putem să optăm pentru rețeta clasică. Pentru aceasta vom avea nevoie de 2 gălbenușuri fierte, 200 ml de ulei, un praf de sare, 1 linguriță de zeamă de lămâie, 1 linguriță de muștar și apă rece.

Într-un bol se pun gălbenușurile fierte împreună cu o linguriță de muștar și una de suc de lămâie. Se amestecă totul foarte bine apoi se adaugă treptat uleiul și se amestecă din nou. Maioneza va crește în volum și se va deschide la culoare. Se potrivește gustul cu sare și se amestecă ușor pentru ca toate ingredientele să se întrepătrundă. În cazul în care maioneza dă semne că se taie, se stropește cu apă foarte rece, se mai adaugă zeamă de lămâie și muștar. Cu siguranță vom obține la final maioneza perfectă.

Maioneza de casă necesită mai multă atenție în preparare, însă multe gospodine țin cont de câteva trucuri pentru ca aceasta să nu ,,se taie.” Maioneza de casă cremoasă și gustoasă ne va ajuta să obținem niște mâncăruri delicioase. Dacă vrem putem face rapid și o maioneză de post în zilele cu restricții alimentare. Aceasta se face din două ingrediente principale,  lapte de soia și ulei. Maioneza de post este diferită de maioneza obișnuită, care combină ou și ulei, dar este un înlocuitor excelent al acesteia. Tot de post este și maioneza din cartofi. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. La fel de bine putem face și o maioneză dietetică, fără ulei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`