Actualitate

Majorarea pensiilor cu 40% va fi reintrodusă în Parlament! Ce va face Ludovic Orban

Publicat: 03 sept. 2020
Majorarea pensiilor cu 40% va fi reintrodusă în Parlament! Ce va face Ludovic Orban
Majorarea pensiilor cu 40% va fi reintrodusă în Parlament! Ce va face Ludovic Orban

Majorarea pensiilor cu 40% va fi reintrodusă în Parlament! Ce va face Ludovic Orban. Călin Popescu Tăriceanu, Liderul ALDE, a anunțat că OUG referitoare la rectificarea bugetară va suferi modificări, în comisiile parlamentare, pentru ca pensiile să fie majorate cu 40%, așa cum era prevăzut în legea în forma anterioară, și nu cu 14%, așa cum vrea Guvernul. Cu o zi înainte, miercuri, Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a arătat că parlamentarii intenționează să respingă articolul referitor la majorarea pensiilor cu doar 14% și vor vota revenirea la creșterea punctului de pensie cu 40%.

„Vom modifica Ordonanța de Urgență a Guvernului care privește rectificarea bugetară. O să o modificăm pentru că ea prevede majorarea pensiilor cu doar 14% și nu cu 40% așa cum spune legea. Nu vom tolera furtul din banii care se cuvin pensionarilor și nu vom accepta să fie bani pentru cumpărat parlamentari, pentru echipamente la suprapreț, pentru servicii secrete, pentru avioane și rachete și tocmai când ajungem la mărirea pensiilor bugetul se termină!

Domnilor Iohannis și Orban, nu vi se pare ciudat că doar atunci când este vorba de bani pentru pensionarii cu pensii mici și pentru alocații pentru copiii țării, brusc, țara este în pericol de faliment???

Reveniți cu picioarele pe pământ pentru că și dacă ați scăpat de votul din Parlament riscați să nu scăpați de furia poporului pe gâtul căruia țineți apăsat piciorul!”, a scris, pe Facebook, senatorul Călin Popescu Tăriceanu.

De aceeași părere a fost și Alfred Simonis cu o zi înainte.

„Astăzi am convocat ședința Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului. Am distribuit către comisii rectificarea bugetară și probabil că săptămâna viitoare și vom elimina acea diminuare a majorării punctului de pensie, cu 26%, pe care a făcut-o Guvernul Orban”, a spus Alfred Simonis.

Majorarea pensiilor cu 40% va fi reintrodusă în Parlament! Ce va face Ludovic Orban

Orban trage un semnal de alarmă că orice cheltuială în plus se va întoarce împotriva românilor. Guvernul are de gând să atace legea la CCR

Ludovic Orban, premierul României, a atenționat membrii Legislativului să fie responsabili și să voteze rectificarea bugetară în forma înaintată de Guvern.

Acesta este de părere că orice cheltuială suplimentară adăugată la dezbaterea ordonanței de urgență privitoare la rectificarea bugetară se va întoarce împotriva tuturor românilor.

„Solicit parlamentarilor să susțină OUG de rectificare a bugetului, pentru că e construită analizelor, studiilor de impact și a resurselor efective de care dispunem. Orice cheltuială suplimentară introdusă în dezbaterea OUG se va întoarce împotriva tuturor românilor, va accentua dezechilibrele și riscă să compromită perspectivele de relansare economică pe care le-am construit pe termen mediu și lung.

Și așa am făcut eforturi extrem de mari pentru a găsi resurse să creștem veniturile unor categorii importante, să creștem punctul de pensie, să găsim resurse pentru a susține creșterea alocațiilor pentru copii, pentru administrațiile locale pentru a putea face față în lupta cu pandemia”, a afirmat prim-ministrul Orban.

Orban a precizat că, dacă Parlamentul respinge articolul care prevede majorarea pensiilor cu doar 14% și revine la creșterea punctului de pensie cu 40%, va ataca la CCR orice modificare a ordonanței, deoarece nu sunt resurse suficiente.

„Proiectul a fost votat de mult. Nu a avut la bază nimic, niciun fel de analiză, de prognoză. A fost adoptat într-o perioadă în care nu era pandemie, nu era criză economică. Trăim într-o nouă realitate. PSD trebuie să înțeleagă că acest mod iresponsabil de a face politică nu mai poate continua, pentru că va face rău fiecărui român”, mai spune Orban.

Adauga un comentariu