Actualitate

Mamă şi copil cu febră şi convulsii lăsaţi de medici să aştepte într-un container de triaj la Botoşani

Publicat: 19 sept. 2021
Rebeca a fost găsită într-un spital din Timișoara, la șase luni de la naștere

Noapte de coșmar pentru o mamă din Botoșani şi copilul ei grav bolnav. Femeia a fost lăsată să aştepte cu copilul în braţe toată noaptea într-un container metalic de triaj epidemiologic deşi micuțul avea febră mare şi făcuse şi convulsii.

Abia a doua zi dimineață copilul şi mama au fost duși la secția de boli infecțioase. Autorităţile sanitare recunosc că acele containere nu sunt destinate cazurilor grave şi au anunţat că vor demara o anchetă în acest caz.

„O pacientă de 15 ani a fost adusă cu ambulanță la pediatrie prezentând simptome respiratorii. A fost testată de către cei de pe ambulanță. La testul rapid a fost pozitivă motiv pentru care medicul de gardă de la primiri urgențe a început investigațiile e tipul lor investigațiilor a început să prezente o criză epileptică inaugurală, motiv pentru care s-a solicitat un computer tomograf fiind transferată la Suceava la acel computer tomograf, întrucât la Botoșani nu funcționa tomograful.

După ce s-a întors pacienta de la Suceava a fost consultată de medicul infecționist recomandând internarea în secția de pediatrie nefiind locuri la secția de boli infecțioase.

Copil cu febră şi convulsii lăsat să aștepte în container

Copilul avea febră și făcea crize epileptice motiv pentru care medicul când mi-a adus la la cunoștință noaptea despre acest caz că nu a fost primită de pe secția de pediatrie cu recomandarea de internare, ea a rămas în acel container cu modest monitorizarea medicului CPU până dimineață când s-a eliberat un loc la secția de boli infecțioase.

DSP Botoșani a demarat o anchetă

Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă în acest caz și în acest caz vom lua toate măsurile necesare”, a spus Monica Adăscăşiţei, director DPS Botoșani.

 

Comentarii
  • In loc de ancheta faceti ordine in ceea ce priveste trierea bolnavilor. Cum sa lasi o mama cu un copil mic cu febra fara sa – l consulti pentru a stabili un diagnostic precum si terapia necesara? „v-au inebunit COVID-19 pe toti medicii?

Adauga un comentariu