Mama si copilul

Stresata și însărcinata? Cel mai probabil vei avea o fiică

Publicat: 22 oct. 2019

Mamele stresate nasc fete. Mamele stresate ar naște fetițe, potrivit unui studiu recent realizat în SUA.

Metodele de alegere a sexului copilului ei se înmulțesc pe web – unele sunt mult mai îndepărtate de realitate decât altele… Dar de această dată, „trucul” vine de la o sursă de încredere: Universitatea Columbia (Statele STATE).

Mamele stresate nasc fete

De fapt, cercetătorii americani au descoperit că o femeie însărcinată stresată va avea mai multe șanse să nască o fetiță, deoarece embrionii de sex masculin ar fi în mod natural mai sensibili la stresul mediului – pe scurt: embrionii de sex feminin ar fi mai rezistenți.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință americani au lucrat cu un grup de 187 de femei însărcinate sănătoase, cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani.

Potrivit chestionarelor, 17% dintre ei au suferit de stres psihologic (anxietate, depresie…) și 16% dintre ei au suferit de stres fizic (cu tensiune arterială ridicată și un aport zilnic de calorii anormal).

Stresul are un impact negativ asupra sanatatii copilului

Cercetătorii au examinat participanții după nastere. Ei au descoperit că, la femeile cu stres psihologic, raportul băiat-fată a fost de 4 la 9, în timp ce la femeile cu stres fizic, acesta a fost de 2 la 3.

Un număr surprinzător de mare de femei comparativ cu mediile naționale, deci!

Cu toate acestea, nu se pune problema stresului voluntar (!) pentru a naște o fată.

Deoarece stresul are un impact negativ asupra viitoarei mame și a copilului nenăscut – naștere prematură, greutate scăzută la naștere, agitatie, astm sau eczeme…

Sa lăsăm să faca Mama Natura totul.

Această lucrare a fost publicată în revista Proceedings of the National Academy of Sciences.loading...

Adauga un comentariu