Mama si copilul

Femeile insarcinate trebuie sa evite oile. Care este motivul

Publicat: 15 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Femeile insarcinate trebuie sa evite oile. Care este motivul
Femeile insarcinate trebuie sa evite oile

De ce femeile insarcinate trebuie sa evite oile? Motivul este simplu: riscul de infectii. Descopera in randurile de mai jos ce fel de infectii pot transmite oile si de ce sunt periculoase mai ales pentru gravide.

Infectiile pe timpul sarcinii pot afecta grav sanatatea bebelusului nenascut, dar si viitoarei mamici. O femeie gravida este mult mai sensibila din toate punctele de vedere. Pe durata sarcinii, organismul femeii este suprasolicitat, iar sistemul imunitar poate ceda mult mai usor. Copilul consuma mare parte din resursele de nutrienti ale mamei, iar daca aceasta nu se ingrjeste cum trebuie se poate imbolnavi usor. Un virus sau obacterie, pot gasi un teren propice intr-un organism epuizat. daca gasesc terenul propice, dezvolta imediat o
infectie.

De ce femeile insarcinate trebuie sa evite oile

Streptococul grupa B, candida, herpesul, citomegalovirusul sunt doar cateva dintre infectiile pe care le poti contacta in sarcina. Ele sunt periculoase pentru tine, dar mai ales pentru fat. Unele infectii pot fi transmise si de animale. Majoritatea gravidelor au auzit ca este bine sa evite pisicile – acestea transmit parazitul care cauzeaza toxoplasmoza. Dar cate stiu ca trebuie sa evite oile? Daca sunteti gravida sau credeti ca puteti fi insarcinata, evitati contactul strans cu oile in perioada in care se nasc mieii. Sezonul dureaza din ianuarie pana in aprilie.

Care sunt riscurile pentru gravide? Infectiile care pot afecta oile femele si care ar putea fi transmise femeilor insarcinate includ: chlamidioza, toxoplasmoza, listerioza, febra Q. Vacile si caprele care au nascut recent pot transporta infectii similare. Este adevarat ca riscurile sunt reduse. Aceste infectii sunt neobisnuite la ovine si foarte rare la om. Cu toate acestea, daca sunteti insarcinata, evitati contactul strans cu oile care nasc. Nu doar pisicile si oile sunt motiv de ingrijorare. Porcii pot fi purtatori de hepatita E prin fecale. Nu exista niciun risc de contaminare daca, in sarcina, consumi carne de porc. Te poti infecta doar daca intri in contact cu fecalele porcului.

Sfaturi pentru gravide

Pentru a evita riscul de infectie, daca sunteti gravida sau credeti ca puteti fi gravida: nu ajutati la nasterea mieilor sau a viteilor, evitati contactul cu mieii nascuti vii sau morti. De asemenea, evitati contactu cu fluide sau materiale contaminate, cum ar fi asternutul. Asigurati-va ca partenerul dvs. se spala bine dupa contactul cu oile care nasc. Hainele purtate in acel moment trebuie spalate separat de alte haine.

Mergi la medic daca esti gravida si aveti o temperatura ridicata sau simptome asemanatoare gripei. De asemenea, daca credeti ca este posibil sa aveti o infectie dintr-un mediu zootehnic. Femeile insarcinate artrebui sa fie, de asemenea, constiente de faptul ca riscul este prezent si in alte perioade ale anului, nu doar inperioada de nastere a mieilor.

Adauga un comentariu