Local

Mână liberă la primarii din județ pentru cei care nu respectă izolarea la domiciliu

Publicat: 20 mart. 2020

Autoritățile ieșene au început să treacă la măsuri împotriva celor care nu respectă autoizolarea la domiciliu în această perioadă de stare de urgență. În urma ordonanței militare 1/2020 se interzice persoanelor izolate la domiciliu, aflate în carantină sau internate, ca măsură de prevenție împotriva răspândirii virusului COVID-19, să iasă din locația în care acestea au fost plasate fără aprobarea autorităților. Cu toate acestea, unii nu au respectat măsura și au ieșit nestingheriți din locurile în care se aflau în izolare sau carantină. În aceste condiții, de astăzi, 20 martie, primarii vor trebui să verifice dacă cei aflați în carantină sau izolare sunt în locurile respective. Lista este transmisă de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI).

„În cazul în care nu respectă această măsură, aveți obligația, în temeiul prevederilor legale invocate, să constatați contravenția respectivă și să aplicați sancțiuni”, se arată în decizia respectivă.

Sancțiunile sunt cuprinse între 100 și 5.000 lei (conform OUG 1/1999), însă pot fi majorate în funcție de gravitatea situației și de modificările legislative ulterioare.

Adauga un comentariu