Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, trage un semnal de alarmă după ce ultimul pat de pe secția ATI COVID a spitalului pe care îl conduce a fost ocupat. Medicul este de părere că tulpina Delta este ”extrem de vicleană”, motiv pentru care este foarte important ca persoanele care prezintă simptome să se prezinte la spital.
„Suntem abia la început de evoluție a valului 4. Varianta Delta e extrem de vicleană, trebuie să înțelegem asta, să recunoaștem simptomele, să ne testăm, să nu stăm acasă foarte mult dacă avem simptome. Este îngrijorător acest trend ascendent deoarece lângă un pacient cu formă severă la domiciliu sunt și alte persoane la fel. Mă întreb dacă anchetele epidemiologice se desfășoară, dacă pacienții declară că sunt bolnavi”, a spus medicul.
Semnal de alarmă tras de Beatrice Mahler
Beatrice Mahler a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că miercuri dimineața, ultimul pat din secția ATI COVID a Institutului „Marius Nasta” a fost ocupat.
„Avem presiune mare pe ATI COVID. Pacienții care au ajuns la noi în ultimele zile au ajuns cu forme severe după 10 zile de evoluție la domiciliu. Este îngrijorător, pentru că atrage atenția asupra gravității cazurilor care sunt evolutive. De asemenea, medicul este îngrijorat de faptul că majoritatea persoanelor internate sunt nevaccinate. Acesta a explicat că există pe secție și doi pacienți vaccinați cu schema completă, însă care prezintă multiple comorbidități. Persoanele cu comorbidități au un răspuns al anticorpilor la virus mai scăzut, dar anticorpii pot face diferența între o formă severă de boală și una moderată, „practic dintre viață și moarte”, a explicat medicul.
Potrivit medicului, cel mai tânăr pacient internat pe secția ATI COVID are 52 de ani.