Eveniment-Social

Managerul uneia dintre cele mai mari școli din Iași a dialogat despre învățământul preuniversitar hibrid sau față în față, prespectivele didactice, dar și despre consilierea psiho-pedagogică a școlarilor, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 20 oct. 2020
Profesorul Elena Manuela Vlasie, managerul uneia dintre cele mai mari şi performante scoli din oraşul Iaşi, "Bogdan Petriceicu Haşdeu" a venit în Studioul BZI LIVE

Marţi, 20 octombrie 2020, la ora 15.00 a fost programată o nouă ediţie BZI LIVE de interes pentru părinţi, elevi şi profesori! Profesorul Elena Manuela Vlasie, managerul uneia dintre cele mai mari şi performante scoli din oraşul Iaşi, „Bogdan Petriceicu Haşdeu” a dialogat despre cum decurge Educaţia în plină pandemie de COVID-19.

Astfel, alături de dascălul care a coordonat inclusiv Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenta Educaţionala (CJRAE) Iaşi au fost abordate aspecte respectiv elemente ce ţin de învăţământul preuniversitar în aceste vremuri dificile, cum se adaptează toţi actorii în acest context, despre învăţământ on-line, hibrid sau „fata în fata”, realităţi educaţionale, activităţi şi proiecte ale unităţii de învăţământ pe care o coordonează! Despre perspective şcolare, activităţi didactice şi pedagogice s-a mai dialogat alături de Elena Manuela Vlasie! De asemenea, despre starea învăţământului preuniversitar, consilierea psiho-pedagogica a şcolarilor, reforma în Educaţie sau despre necesităţile investiţionale în sistemul romanesc de învăţământ au fost alte puncte abordate cu domnia sa în această emisiune BZI LIVE!

Şcoala din cartierul Tătăraşi este atestată documentar din 1897, ca Scoală Primară „Spiru Haret”. După 1990, Şcoala Generală Nr. 22 Iaşi, a devenit şcoala “Bogdan Petriceicu Haşdeu”. „Purtăm cu mândrie numele unei personalităţi de prim rang a culturii româneşti. Şcoala noastră este atestată documentar din 1897, ca Scoală Primară >. După 1990, Şcoala Generală Nr. 22 Iaşi, a devenit şcoala .

Personalitate poetică, B.P. Haşdeu, născut la 26 februarie 1838 şi trecut în nefiinţa la 25 august 1907, este unul dintre spiritele enciclopedice ale culturii româneşti. Prin vocaţia universităţii el domină a două jumătate a secolului al XIX-lea românesc. Setea lui de cunoaştere şi de creaţie este a unui om de Renaştere. Începând cu anul şcolar 2004-2005, Scoala > a preluat şi şcolile > şi > ce au devenit corpurile C şi D iar în anul 2007 a fost construit corpul E”, se arată în istoricul prestigioasei şi istoricei unităţi educaţionale.

Adauga un comentariu