Sanatate

Mâncărimi piele seara. Sfaturile specialiștilor pentru a reduce simptomul noaptea

Publicat: 16 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mâncărimi piele seara. Sfaturile specialiștilor pentru a reduce simptomul noaptea
Mâncărimea în eczeme sau dermatită atopică se face adesea simțită noaptea

Tot mai multe persoane se întreabă ce este eczema și cum să scapi de mâncărimi de piele seara. Este bine să știi că aceasta este o afecțiune a pielii care este însoțită de mâncărime, inflamație, iritație și crăpături. Mâncărimea pe timp de noapte este deosebit de debilitantă pentru pacienții cu eczeme și reduce calitatea vieții unei persoane.

Mâncărimea în eczeme sau dermatită atopică se face adesea simțită noaptea. Medicamentele, împachetările umede, băile cu medicamente și alte metode pot ajuta copiii și adulții cu eczeme să doarmă mai bine. Tulburările de somn la persoanele cu eczeme apar la 35-85% dintre adulți și mai mult de 80% dintre copii. De ce mâncărimea nocturnă este caracteristică eczemei? Studiile au arătat că factorii genetici și de mediu contribuie la acest lucru. De asemenea, în unele cazuri, disconfortul apare din cauza paraziților din intestine.

femeie care sufera de mancarimi pe mana
Curățarea pielii înainte de culcare este foarte importantă

Mâncărimi piele seara. Simptomul care indică eczema

Datorită ciclurilor somn-veghe ale corpului, temperatura unei persoane scade noaptea, ceea ce poate provoca mâncărimi. Dacă o persoană hidratează pielea în timpul zilei pentru a elimina mâncărimea, atunci noaptea va dormi.

Când mâncărimea se manifestă noaptea, o persoană se scarpină fără să știe în somn, ceea ce agravează și mai mult mâncărimea. Producția de histamină și alți mediatori inflamatori crește brusc noaptea și dimineața, ceea ce poate fi asociat și cu mâncărime crescută. Uneori, mâncărimea pe timp de noapte se poate manifesta și din cauza unei ciuperci.

persoana care sufera de mancarimi
Una dintre cele mai bune metode de a preveni mâncărimea pe timp de noapte este evitarea factorilor care agravează eczema

Una dintre cele mai bune metode de a preveni mâncărimea pe timp de noapte este evitarea factorilor care agravează eczema. Asigurați-vă că utilizați o cremă hidratantă înainte de culcare. Utilizarea unui emolient înainte de culcare reduce mâncărimea și pielea uscată. Utilizați medicamente și unguente hormonale la culcare, conform indicațiilor medicului dumneavoastră, dacă este necesar. De asemenea, utilizați emolienți cu anestezice locale, cum ar fi polidocanolul, pentru a reduce mâncărimea. Unii specialiști recomandă folosirea unei reflexoterapii la talpă pentru a reduce disconfortul.

Curățarea pielii înainte de culcare este foarte importantă. Folosiți doar apă caldă, nu băi lungi, hidratând imediat după baie, puteți chiar și pe pielea umedă. Discutați cu medicul dumneavoastră despre beneficiile băilor medicamentoase cu plante medicinale, fulgi de ovăz și alte produse.

Cum să previi manifestarea disconfortului pe timp de noapte

Dacă pielea tinde să se usuce peste noapte, încercați să înfășurați o cârpă umedă în jurul zonei afectate după aplicarea cremei hidratante. Acest lucru va ajuta la reținerea umidității în piele. Evitați țesăturile sintetice. Nu folosiți lenjerie de corp sintetică sau pijamale din țesături care pot irita pielea, cum ar fi lâna sau poliesterul. De asemenea, este important ca saturația oxigenului din sânge să fie la un indice normal.

barbat care se scarpina pe burta
Când mâncărimea se manifestă noaptea, o persoană se scarpină fără să știe în somn, ceea ce agravează și mai mult mâncărimea

Evitați contactul cu alergenii înainte de culcare sau în timpul somnului. Multe persoane cu eczeme au, de asemenea, alergii. Folosiți cuverturi de protecție pentru pat și îmbrăcăminte de protecție pentru copii pentru a limita expunerea la acarieni de praf și ține animalele de companie departe de dormitor. Acest lucru vă poate ajuta să vă țineți departe de alergenii obișnuiți, cum ar fi mătreața animalelor de companie și polenul pe timp de noapte. Temperatura aerului din dormitor ar trebui să fie de 18-20 de grade. Transpirația crește mâncărimea. De asemenea, este important să eviți folosirea unor săpunuri, loțiuni și produse cosmetice care conțin parfumuri sau coloranți.

Pentru a scăpa de mâncărimi pe piele seara este important să cunoașteți și să evitați declanșatorii. De asemenea, urmați procedura zilnică de îmbăiere și hidratare a pielii. Este importantă utilizarea de emolienți cu anestezice locale, cum ar fi polidocanolul, pentru a reduce mâncărimea. Evitați sau folosiți prudență atunci când utilizați unguente antibacteriene, cum ar fi cele care conțin neomicină sau bacitracină, deoarece acestea pot irita pielea.

femeie care sufera de mancarimi pe mana
Datorită ciclurilor somn-veghe ale corpului, temperatura unei persoane scade noaptea, ceea ce poate provoca mâncărimi
Adauga un comentariu