Prima pagină » Titlurile zilei » Manevre cu iz mafiot după o țeapă de proporții. Cum a ajuns controversatul Silviu Lesner să îl intimideze pe chiriaș ca să elibereze vila din Copou? Iată schema la care a apelat omul de afaceri – FOTO

Manevre cu iz mafiot după o țeapă de proporții. Cum a ajuns controversatul Silviu Lesner să îl intimideze pe chiriaș ca să elibereze vila din Copou? Iată schema la care a apelat omul de afaceri – FOTO

25 apr. 2024, 02:00, 7 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Silviu Lesner și-a evacuat, recent, chiriașul din vila din Copou, deși imobilul nu îi aparține. Acesta a apelat la o manevră ca să îl intimideze pe Ionuț M. și să părăsească vila

Ca să îl intimideze pe Ionuț M., cel care a închiriat o vilă în Copou, Silviu Lesner a apelat la o firmă de pază sub pretextul că ar vrea să încheie un contract pentru ca imobilul să fie securizat. Când au ajuns angajații firmei în fața casei, Silviu Lesner și-a schimbat cererile. Acesta s-a folosit de bărbați pentru a reuși să evacueze chiriașii

Silviu Lesner s-a folosit de agenții de pază ca să își evacueze chiriașul din vila din Copou

Apar noi detalii cu privire la manevrele pe care a încercat Silviu Lesner să le facă pentru a-l da afară pe Ionuț M. din vila din Copou. Doi dintre bărbații care au fost chemați la fața locului și pe care Lesner i-a prezentat lui Ionuț M. ca fiind viitorii chiriași au spus reporterilor BZI că le-au fost solicitate servicii de pază, nu de evacuare a unor persoane dintr-un imobil.

„Nu știu cearta dintre domnul Silviu Lesner și chiriașul lui. Eu vreau să vă spun adevărul. Un coleg de-al meu a fost contactat de către o persoană care s-a recomandat ca fiind un doctor stomatolog din Franța, care vrea un contract de pază umană la o casă. Toți din poza apărută în articolul dumneavoastră lucrăm în acest domeniu, de pază, dar sub nicio formă nu suntem recuperatori. În ziua respectivă, am mers toți trei la locație ca domnul (n.r. – Silviu Lesner) să ne prezinte obiectivul. A venit cu un braț de acte, acolo am mirosit noi că ceva nu este în regulă, ne-a spus să așteptăm. Noi nu am așteptat în fața porții, am așteptat undeva în capătul străzii, unde se înfundă strada”, a povestit Daniel Ionuț.

Mai mult decât atât, bărbatul susține faptul că în momentul în care Silviu Lesner a ajuns la vila din Copou, și-a schimbat planul. I-a transmis faptul că are un chiriaș care nu i-a plătit obligațiile financiare.

„A apărut domnul (n.r. – Silviu Lesner) și de abia atunci a început să ne spună că acolo are un chiriaș care nu i-a plătit. Colegul meu i-a spus din prima că nu ne pasionează chestia asta pentru că noi nu suntem executori judecătorești. Între timp, a apărut chiriașul, ne-a întrebat cine suntem. Domnul Lesner nu știu ce încerca să îi spună, că vrea să ne închirieze un garaj sau nu știu, astea au fost discuțiile dintre ei, iar eu, neparticipând la discuție, nu prea am fost atent la ce vorbeau. Atunci am observat că este o problemă, nici nu am intrat în discuțiile celor doi. În ziua respectivă, au circulat pozele care au apărut la dumneavoastră, pe diferite grupuri, că ne-au dat la Parchet sau ceva de genul acesta. Ne-am dus la poliție de bunăvoie, nu ne căuta nimeni. Noi, de când am plecat de la fața locului, nu am mai luat legătura cu niciunul dintre ei (n.r. – Silviu Lesner și Ionuț M.)”, a adăugat Daniel Ionuț.

Silviu Lesner a mințit și i-a spus chiriașului, de față cu cei trei bărbați, că vrea să le închirieze lor vila. Daniel Ionuț, unul dintre bărbații care au fost chemați pentru a discuta detaliile cu privire la semnarea unui contract de pază, a auzit cum Silviu Lesner i-a spus lui Ionuț M. faptul că cei trei vor să închirieze vila. Practic, controversatul afacerist s-a folosit de prezența acestora pentru a-l intimida pe chiriaș, în speranța că va pleca din casă.

„Domnul Lesner a zis doar de față cu chiriașul că vrea să ne închirieze nouă, probabil ca să îl influențeze pe el sau să îl sperie, nu știu. Noi ne-am trezit la mijloc, nu avem nicio treabă. Domnul care e chiriaș ne-a mai trimis diferite mesaje prin alte persoane, să îi spunem noi moșului să își vadă de treaba lui și să nu îl supere. I-am transmis că noi nu avem nicio legătură. Domnul Lesner ne-a spus după că el vrea acolo un buton de panică, cumva voia ceva legal, dar legal îl putea ajuta orice firmă de pază după ce își rezolva problema cu executarea. Noi nu puteam intra, intră jandarmeria cu executor judecătoresc. Sunt 2 persoane care, probabil, au probleme, pe mine nu mă interesează problemele lor. Nu suntem recuperatori, nu avem nicio treabă cu subiectul. Domnul Lesner ne-a dus acolo că vrea un contract de pază, nicidecum să evacuăm pe cineva”, a spus Daniel Ionuț.

Reporterii BZI au discutat și cu Costel I., colegul lui Daniel Ionuț, cel care a fost prezent în fața imobilului. Acesta susține că Silviu Lesner l-a apelat pentru un contract de prestări servicii cu pază umană.

„Pe noi ne-a apelat domnul Lesner: «Domnule, sunt interesat de un contract de prestări servicii cu pază umană». M-am deplasat cu colegii să vedem despre ce este vorba, nu am intrat sub nicio formă, nici măcar un centimetru, pe acea poartă, am stat afară. A apărut chiriașul și au început discuțiile între ei doi (n.r. – Silviu Lesner și Ionuț M.). Când am auzit, am spus «tată, stai așa că aici e loc de scandal» și i-am întrebat pe amândoi, «să înțeleg că voi sunteți într-un litigiu», ei au spus «da», iar eu am spus «bine, vă mulțumesc, o zi bună», am plecat.

De atunci nu am mai luat legătura cu ei, nu au mai luat legătura cu noi, puțin îmi pasă mie de problemele lor. Chiriașului nu i-a spus nimeni nici «dă-te mai încolo». Că spun cu mâna pe inimă că eu nu am nicio treabă nici cu Lesner, nici cu chiriașul. Noi, când am văzut că oamenii se ceartă între ei, i-am spus «da bine, ne auzim la telefon» și am plecat. Nu pot să spun că domnul Lesner s-a folosit de noi. Noi, când am fost acolo, am stat pe domeniul public.

După ce am ajuns acolo și a venit domnul Lesner, a venit și chiriașul și s-au apucat ei să se certe. Noi i-am vorbit la persoana a 2-a tot timpul. Când am văzut că nu se poate discuta, am urcat în mașină și am plecat. Să fie sănătoși, ce probleme au sunt ale lor, nu ne aparțin. Noi nu am avut treabă nicio secundă, nicio intenție, nu am avut nicio legătură. Nu am făcut nimic ilegal, nu facem nimic ilegal. Când am văzut că se ceartă, le-am spus «la revedere».

Domnul Lesner nu voia să ne închirieze niciun spațiu. Ne-a spus că el pleacă din țară că el locuiește în Franța și ar sta el mai liniștit, dacă ar avea pază. Prima dată, i-am sugerat, i-am spus că sunt camere video, este tehnologie, te poți uita pe telefon, el voia să îi pun un agent de pază pe o perioadă de timp acolo, la casă. Ne-a spus că e vorba de o lună, până rezolvă el nu știu ce afaceri în Franța. Când am văzut că sunt probleme, am plecat, că așa e frumos. Acolo, e problema între domnul Lesner și fostul sau actualul chiriaș, nici nu mă interesează. Noi nici nu am avea calitatea să îl evacuăm, jandarmeria sau un executor poate face asta”, a declarat Costel I., unul dintre bărbații prezenți în fața vilei din Copou.

Silviu Lesner: „Nu știu despre ce vorbiți”

Reporterii BZI au luat legătura cu Silviu Lesner pentru un punct de vedere atât cu privire la situația vilei din Copou, de unde l-a evacuat pe Ionuț M., cât și despre modul în care a ținut să îl intimideze pe acesta pentru a părăsi imobilul. Deși inițial a confirmat faptul că este Silviu Lesner, când a aflat despre ce situație este vorba, acesta a susținut faptul că nu cunoaște situația.

„Nu știu despre ce vorbiți. Cred că ați greșit persoana”, a spus Silviu Lesner.

De unde a pornit scandalul

În luna mai 2023, fiind în căutarea unei locații pentru punctul de lucru al firmei pe care o administrează, dar și o locuință, Ionuț M. a găsit, pe o platformă de profil, anunțul privind închirierea vilei din Copou. Acesta a ajuns la locație, iar Silviu Lesner s-a prezentat ca fiind proprietarul imobilului, deși vila aparține unei bănci.

După ce a aflat că Silviu Lesner nu mai este proprietarul imobilului, Ionuț M. a cerut omului de afaceri să îi pună la dispoziție un act care să ateste faptul că deține vila.

Pe data de 22 aprilie 2024, Ionuț M. a descoperit că yala a fost schimbată și poarta era legată cu un antifurt de bicicletă. Bărbatul l-a bănuit imediat pe Silviu Lesner și a cerut explicații. Timp de un an, omul a plătit chirie, însă nu a avut vreun act care să dovedească închirierea imobilului.

Silviu Lesner s-a folosit de trei bărbați pentru a-și intimida chiriașul ce locuia în vila din Copou. Amintim faptul că, recent, Ionuț M. nu a mai putut intra în imobil și s-a trezit cu conturile blocate de controversatul afacerist, care i-a pus poprire.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *