Eveniment-Social

Manifestări cu caracter aniversar, organizate de Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, cu ocazia sărbătoririi a 110 de la înființarea bisericii din perimetrul școlii

Publicat: 27 ian. 2021
Biserica din perimetrul Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” Iași

În contextul sărbătoririi a 110 ani de la înființarea  bisericii din perimetrul școlii, Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu”, prin Consiliul Școlar al Elevilor,  organizează vineri, 29 ianuarie 2021, începând cu ora 10,  o serie de manifestări cu caracter aniversar.

Astfel, vor avea loc expoziții de desene și picturi, prezentări de referate,  de eseuri și de carte rară având ca tematică importanța monumentului cultural menționat.

Amintim că biserica a fost ctitorită preponderent din donațiile elevilor, în perioada 1907-1911, fiind mai apoi închinată Regelui Carol I și soției sale, Regina Elisabeta. Aflată sub ocrotirea Sfinților Trei Ierarhi, biserica a traversat istoria, înfruntând cele două războaie mondiale și vitregiile comunismului. Acest subiect va sta în atenția  participanților la simpozionul aniversar, unde se va vorbi și despre actualitatea învățăturilor celor trei sfinți.

La aceste manifestări, care vor avea loc în mediul online, participă reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, ai Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Casei Corpului Didactic și ai Bibliotecii ”Gh. Asachi” Iași. Sunt invitați absolvenți, profesori, simpatizanți și iubitori ai monumentelor culturale ieșene.

 

Adauga un comentariu