National

Maratonul Vaccinării – Ediţia Bucureşti, Sala Palatului şi Biblioteca Naţională: 18.000 de persoane au fost vaccinate

Publicat: 09 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Maratonul Vaccinării - Ediţia Bucureşti Sala Palatului şi Biblioteca Naţională 18.000 de persoane au fost vaccinate
Vaccinare anti- COVID-19

Un număr de 18.000 persoane au fost vaccinate până la ora 20.00 în cele două locaţii unde se desfăşoară Maratonul Vaccinării – Ediţia Bucureşti, Sala Palatului şi Biblioteca Naţională.

Astfel, 11.296 persoane au fost vaccinate la Sala Palatului şi 6.704 au fost vaccinate la Biblioteca Naţională a României, transmit organizatorii.

„Medicii au fost cei care au răspuns foarte rapid la această pandemie şi nu numai şi într-adevăr, în momentul de faţă, echipa a fost formată şi din principalele instituţii ale statului – Instituţia Prefectului, Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii şi nu numai. Mult succes pe mai departe, mai avem mult până a încheia această pandemie şi, în continuare, până mâine dimineaţă până la ora 8 îi aşteptăm pe toţi să se vaccineze”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, dr. Oana Nicolescu, la centrul de vaccinare de la Sala Palatului.

Autobuzele vor circulat non-stop

Pe toată durata maratonului, autobuzele de pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 si 368 vor circula și noaptea.

În timpul maratonului se vor desfășura momente artistice, a anunțat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, într-un comunicat de presă. Violonistul Alexandru Tomescu se numără printre invitați.

„Mă bucur că prin acest parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, organizatorul evenimentului, am asigurat și implicarea zonei culturale, una din cele mai afectate de pandemia provocată de virusul Sars-CoV2, care are nevoie de sprijinul fiecărui român. În acest maraton au dorit să se implice mai multe instituții din subordinea Ministerului Culturii. Astfel, alături de Biblioteca Națională a României, vom avea Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Centrul Național de Artă Tinerimea Română și Filarmonica George Enescu care vor asigura momente artistice pe parcursul maratonului”, a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Momente artistice în cele trei zile

Persoanele prezente se vor bucura zilnic și de un program cultural. Un moment aparte va fi cel al violonistului Alexandru Tomescu care va interpreta la vioara Stradivarius Elder-Voicu, chiar pe 9 mai, de Ziua Europei, moment care va fi disponibil și online pe pagina artistului.

„Așa cum avem dreptul la cultură, avem și dreptul de a ne vaccina. Doar împreună, cu o acoperire vaccinală optimă, vom putea deschide mai rapid și fără probleme teatrele, instituțiile de cultură și chiar organiza evenimente. Și eu îmi doresc să îmi revăd prietenii la cinematograf, la un festival sau chiar la un eveniment privat, iar în acest moment, conform studiilor, vaccinarea îmi poate asigura acest lucru”, a completat Ministrul Culturii.

Adauga un comentariu