Actualitate

Marcel Ciolacu acuză că în România un test pentru coronavirus costă de trei-patru ori mai mult decât în Germania

Publicat: 21 iul. 2020

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, acuză că în România un test pentru coronavirus costă de trei-patru ori mai mult decât în Germania. Liderul social democraților susține că cifrele care arată creşterea numărului de cazuri de COVID-19 sunt reale, însă există o lipsă de credibilitate a Guvernului în gestionarea pandemiei.

„Manipularea de la început a dus şi la această lipsă de credibilitate a Guvernului în gestionarea acestei pandemii. Nu ei fac toate testele. Românii se duc şi se testează în sistemul privat cu alte preţuri decât toată Europa. La noi costă 70-80 de euro un test, iar în Germania costă 17-18 euro. Cam asta e diferenţa. Ei vin acum şi spun că sunt 20.000 de teste făcute astăzi, pentru că românii merg şi se testează singuri“, spune Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu acuză lipsa testelor la începutul pandemiei

Liderul PSD consideră că nu s-au făcut teste de la început pentru ca liberalii să poată declara că gestionează foarte bine această pandemie. Aceasta este explicația dată de Marcel Ciolacu pentru numărul mic de cazuri de noi nfecătri cu COVID-19 în România la începutul pandemiei, în comparația cu perioada prezentă. Acum, numărul este mai mare deoarece testările ajung la 15-20.000 pe zi.

„A ieşit preşedintele Iohannis şi ne-a arătat nişte schiţe şi ne-a spus «uitaţi cât de bine gestionează Guvernul meu această pandemie». Acum suntem ţară roşie în toată Europa, pentru că am ajuns ultimii să testăm. După ce că am fost izolaţi în casă, acum suntem izolaţi şi de Europa”, a precizat Marcel Ciolacu.

Liderul social democraților susține că alta ar fi fost amploarea pandemiei de COVID-19 în România dacă s-ar fi testat în masă încă de la început. Marcel Ciolacu îi acuză pe liberali că au oprit-o pe Gabriela Firea să testeze în Bucureşti.

„Era o situaţie reală, ştiinţifică, poate se făceau şi testări cu INSP-ul şi aflam amploarea şi cum putem gestiona această pandemie. S-au opus dintr-o logică pur electorală”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Numărul mic de infectări anunțate pentru a-și face imagine electorală

Președintele interimar al PSD crede că liberalii au vrut să îşi facă imagine electorală pe perioada pandemiei ținând un nivel scăzut al numărului de cazuri noi de infectări, însă ei au stat fără mască în biroul lui Ludovic Orban sau au mers la întâlniri politice fără mască.

„Este atributul Guvernului să gestioneze aplicarea legii. Marea problemă este lipsa de credibilitate. Există state europene în care comunică numai specialiştii, nici preşedintele, nici primul-ministru, nici măcar ministrul Sănătăţii nu comunică pe tema coronavirus, ce se întâmplă şi ce măsuri se iau, iar lucrurile funcţionează. Atâta timp cât au vrut să folosească această epidemie politic, s-a dus şi credibilitatea. Să nu mai vorbim de anumite gesturi: să stai fără mască în biroul premierului, să mergi la întâlniri politice fără mască, lumea nu mai are încredere şi aici este cea mai mare problemă“, precizează liderul social democraților.

Marcel Ciolacu a mai precizat că liberalii s-au lăudat că le știu pe toate și au o analiză făcută de specialişti.

„Ministrul Sănătăţii a terminat cu bolnavii cronici care nu sunt primiţi în spitale şi se ocupă de alegeri. Avem de-a face cu un Guvern care le ştie pe toate. Toată lumea din Guvern vrea să-şi facă imagine pe această pandemie”, a conchis preşedintele interimar al PSD.

Comentarii
Adauga un comentariu