Actualitate

Marcel Ciolacu, atac dur la adresa Guvernului PNL: „Copiii nu au fost niciodată o prioritate pentru Guvernul Orban!“

Publicat: 24 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu atac dur la adresa Guvernului PNL Copiii nu au fost niciodată o prioritate pentru Guvernul Orban
Marcel Ciolacu, atac dur la adresa Guvernului PNL: „Copiii nu au fost niciodată o prioritate pentru Guvernul Orban!“

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un atac dur la adresa Guvernului PNL, susținând că pentru Ludovic Orban „copiii nu au fost niciodată o prioritate“.

„Copiii nu au fost niciodată o prioritate pentru Guvernul Orban! Premierul care nu are bani nici pentru alocaţii, nici pentru tablete, nici pentru măşti gratuite pentru copii.

Pentru Guvernul PNL începerea şcolii în condiţii de siguranţă nu este importantă. De aceea nu s-au grăbit să le spună românilor care sunt regulile clare pentru instituţiile de învăţământ. Semafoare, declaraţii greşite pentru părinţi, ”PEPSIglas”… De aceea, doar fondul de rezervă al Guvernului a fost realimentat la rectificare şi nu bugetul autorităţilor locale, în responsabilitatea cărora au pasat deschiderea şcolilor!“, precizează Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, atac dur la adresa Guvernului PNL: „Vor pleca acasă!“

Liderul social democraților crede că executivul PNL nu va reuşi să rămână la guvernare.

„Pentru Guvernul PNL doar negocierile pe sub masă, pentru a rămâne pe funcţii, sunt importante! Fără scrupule, banii românilor sunt aruncaţi în stânga şi-n dreapta, doar doar PNL rămâne la guvernare! Le dau o veste proastă! Nu vor reuşi! Vor pleca acasă! De îndată!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

„Nu este posibil ca Guvernul să nu asigure măști pentru copii!“

Și fostul președinte Traian Băsescu a avut o reacție dură la declarația Ralucăi Turcan, care a spus că Guvernul nu poate să asigure măști pentru copii. Vorbind despre începerea noului an școlar, Traian Băsescu a spus că rezolvarea problemei privind asigurarea de măști pentru copii poate fi găsită la administrațiile locale, dar ea trebuie să fie însoțită de „niște bani” și „de o metodologie” de la Guvern.

„Soluţia trimiterii la administraţiile locale este o soluţie bună, dar ea trebuie însoţită de două lucruri. În primul rând de o metodologie pentru că nu poţi să pui fiecare primar în situaţia de a face după capul lui cum crede. Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei trebuie să emită o metodologie. Ministerul Educaţiei trebuie să stabilească un program. Pe de altă parte trebuie trimişi nişte bani la administraţiile locale pentru că sunt la partea terminală a anului şi nu cred că mai au resurse după ce au cheltuit enorm în prima parte a pandemiei. Aceste două lucruri trebuiesc făcute“, a declarat Traian Băsescu.

Europarlamentarul PMP a contrazis afirmația vicepremierului Raluca Turcan, care a spus că „este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măști pentru toți copiii din țara aceasta, pentru toți profesorii”.

„Nu se poate lăsa situaţia la nivelul de fiecare să se descurce pentru că acest lucru nu este posibil, va ieşi o harababură. Alt element extrem extrem de important, sistemul de protecţie al copilului. Nu este posibil ca Guvernul să nu asigure măşti pentru copii“, a spus Traian Băsescu.

Nu vor primi măști toţi copiii şi profesorii din România

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că este imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii şi profesorii din România.

Raluca Turcan a precizat că vor exista în fiecare şcoală din ţară dezinfectanţi şi măşti pentru copiii din familii sărace sau care îşi uită masca acasă, şi, de asemenea, va fi asigurat accesul la apă şi canalizare.

„Există categorii defavorizate care sunt beneficiare de măşti gratuite din partea statului, prin achiziţia făcută de Ministerul Sănătăţii. Sprijinul guvernamental merge pentru categoriile defavorizate, pe o achiziţie deja finalizată la Ministerul Sănătăţii”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Adauga un comentariu