National

Marcel Ciolacu: „Avem cea mai mare mortalitate, ATI-ul este blocat, nu se ştie ce se întâmplă cu şcolile”

Publicat: 05 sept. 2020
ALT=«Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat»
Marcel Ciolacu, liderul PSD

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a lansat, sâmbătă, ideea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare, pe fondul epidemiei de coronavirus. El a declarat, în cadrul unei vizite în comuna Şendriceni din judeţul Botoşani, că organizarea în comun a alegerilor ar face ca „riscul de expunere al populaţiei să fie mult mai mic”.

„Eu cred că, dacă s-ar comasa alegerile, riscul de expunere al populaţiei ar fi mult mai mic. Normal ar trebui să fie o discuţie provocată de către Guvern, nu de către Parlament, cu Parlamentul, transparent, fără nicio problemă, să vedem ce e mai bine pentru români, nu pentru PNL sau pentru preşedinte, cum vrea să îşi formeze viitorul guvern”, a afirmat Ciolacu.

Liderul social-democrat a subliniat că alegerile locale pot fi „îngheţate”, arătând că stabilirea datei de 27 septembrie a fost făcută atunci „când lucrurile erau sub control”, iar acum „avem cea mai mare mortalitate”.

„Se poate, pentru că nu s-a împărţit niciun buletin de vot, nici nu s-au dat la tipărit. Rămân aceiaşi candidaţi. Se îngheaţă de unde este şi se reia din acelaşi loc altă dată. Stabilirea datei a fost „făcută când lucrurile erau sub control. Între timp, mă uit şi eu, avem cea mai mare mortalitate, ATI-ul este blocat, nu se ştie ce se întâmplă cu şcolile. Mult prea mult au întins lucrurile, nu iau hotărâri, se feresc, joacă numai în logica electorală şţi ne vine nota de plată la toţi”, a adăugat preşedintele PSD.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, însoţit de preşedintele Consiliului Naţional al PSD, dar şi de secretarul general al partidului, Paul Stănescu, au vizitat, sâmbătă după-amiază, şcoala din localitatea Şendriceni, reabilitată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Ulterior, liderii social-democraţi au avut o întâlnire la Dorohoi cu primarii din Botoşani şi cu conducerea organizaţiei judeţene a PSD.

Marcel Ciolacu: „Dacă nu putem deschide școlile, atunci de ce facem alegeri”

Poziție tranșantă a PSD privind alegerile locale. Dacă Guvernul Orban amână redeschiderea școlilor, alegerile locate trebuie amânate, consideră liderul social-democrat Marcel Ciolacu: „Nu mai accept dubla măsură și voi provoca o discuție serioasă”, a declarat acesta.

„Dacă nu putem deschide școlile, atunci de ce facem alegeri?! Înseamnă că e o situație delicată, înseamnă că pandemia s-a accentuat”, a declarat, sâmbătă, Marcel Ciolacu, în județul Suceava.

Acesta spune că amânarea deschiderii școlilor ar fi un moment „dezastruos pentru Guvern”.

„Nu vedeți că nu-s pregătiți, nici ministra Educației, nici premierul, nici vicepremierul? Nu au explicații, nu au răspunsuri pentru elevi. Dacă amână deschiderea școlilor, cred că ar trebui să avem în Parlament o discuție despre amânarea alegerilor. Dacă amână școlile, eu nu mai accept de la Orban dubla măsură. Eu voi provoca, ca și președintele Camerei Deputraților, o discuție serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”, avertizează Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre revenirea economică: „E clar, avem! Dar e în W”

Preşedintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat  după intervenţia ministrului Florin Cîțu, că este adevărat că România are revenirea economică, doar că e în dublu V.

Marcel Ciolacu este ironic la adresa ministrului Florin Cîțu și preşedintelui Klaus Iohannis

Marcel Ciolacu, liderul social-democraţilor, a avut o reacţie după intervenţia ministrului Finanţelor Publice, Florin Citu, care a afirma că avem revenire economică. Liderul PSD a precizat că este într-adevăr o revenire economică, dar în W, de la Werner Iohannis.

În urma doborârii unui nou record istoric al monedei euro, Marcel Ciolacu s-a arătat deranjat de declaraţia ministrului Finanţelor şi îl acuza că îngroapă sistematic România prin împrumuturi aberante.

În altă ordine de idei, şeful PSD prevede ca liberalii vor începe majorarea taxelor şi impozitelor începând cu anul 2021.

„E clar, avem revenire economică: numai că e în dublu V, de la Werner Iohannis!”, transmite liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Euro a doborât azi un nou record istoric, un gest simbolic pentru guvernarea liberală în care se întâmplă numai lucruri fantastice. Sunt convins că românii care plătesc facturi sau rate lunare la credite apreciază acest nou succes al filozofiei fiscale promovată doar prin istericale. Dar asta nu este, din păcate, singura veste proastă pentru români. Ministrul care îngroapă sistematic România prin împrumuturi aberante ne spune că în 2021 urmează consolidarea fiscală. Ca să traducem pe șleau, asta înseamnă că, de la anul, liberalii încep majorările de taxe şi impozite!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Comentarii
  • Hai zit, Ciolacule. PSD ul și-a dat singur afara propriul guvern, și moțiunile de cenzura au fost doar circ. Nu ați făcut nimic pentru noi. Din potriva, ați mimat că luptati și i-ați lăsat tot pe ăștia să-și bată joc de noi, mai mult, sa ne ucidă. Gata cu afirmații de acest fel. INTENTIONAT ne-ați lăsat pe mana lor. Sunteți mai periculoși ca ei. Stați în umbră și jubilați, iar în fața va faceți că Urlați. LASILOR!!!

Adauga un comentariu