Actualitate

Marcel Ciolacu: „Avem nevoie acum de o alternativă viabilă și sănătoasă la coșmarul economic pe care îl trăiește România!“

Publicat: 08 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu Avem nevoie acum de o alternativă viabilă și sănătoasă la coșmarul economic pe care îl trăiește România
Marcel Ciolacu face un apel către toate partidele politice să se așeze la aceeași masă și să găsească soluții pentru a trece cu bine peste această criză provocată de Covid-19

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, prezintă, pe pagina sa de Facebook, ”programul de guvernare care conține proiecte și măsuri concrete pentru a repune România pe drumul corect”. Marcel Ciolacu susține că „avem nevoie acum de o alternativă viabilă și sănătoasă la coșmarul economic pe care îl trăiește România“.

„Restricții fără număr/ îngroparea economiei și sărăcie vs Siguranța locului de muncă/ Patriotism economic/ Revoluție fiscală/ Stimularea muncii/ Reducerea risipei banului public;

Asta este diferența fundamentală între ce face acum Guvernul lui Iohannis și viziunea economică și socială pe care o propune Partidul Social Democrat pentru următorii patru ani. Avem nevoie acum de o alternativă viabilă și sănătoasă la coșmarul economic pe care îl trăiește România! PSD a pregătit un program de guvernare care conține proiecte și măsuri concrete pentru a repune România pe drumul corect! Sunt politici publice pe care le propunem în parteneriat cu cetățenii, sindicatele, patronatele și societatea civilă!“, scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu: „Viziunea noastră în domeniul economic poate fi structurată pe 5 piloni“

Liderul social democrat prezintă programul de economie și fiscalitate, bazat pe cinci piloni.

„Ieri a fost prezentat public primul capitol al Programului, cel de Economie și Fiscalitate. Viziunea noastră în domeniul economic poate fi structurată pe 5 piloni:

  1. Creștem economia prin investiții publice masive și stimularea consumului;

  2. Colectăm mai mulți bani la buget. Nu vom modifica impozitele și taxele pentru companii în următorii 4 ani. Dar vom reduce drastic risipa banului public prin raționalizarea cheltuielilor, criterii de performanță în companiile de stat, prioritizarea investițiilor și digitalizarea marilor sisteme publice.

Stimulăm munca și creștem veniturile angajaților cu salarii mici și medii – de la salariul minim până la 6000 lei salariu brut lunar. Zero impozit pe venit la nivelul salariului minim prin creșterea deducerilor, inclusiv pentru familiile cu mai mulți copii. Acordam facilități pentru firmele care măresc veniturile angajaților.

Siguranța locurilor de muncă. Propunem programe consistente de sprijin pentru companii mari și IMM-uri, condiționate de menținerea/ crearea de noi locuri de muncă.

Patriotism economic. Un program complex de relansare a producției – Fabricat în România.

Toate aceste măsuri vor fi prezentate în detaliu în perioada următoare, pentru că fiecare român trebuie să știe că putem ieși foarte repede din criza economică și socială în care ne-a aruncat acest guvern de hoți și de incompetenți!”, mai scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

„Siguranța și sănătatea românilor, nu. Alegeri și buzunare pline pentru voi, da!”

Într-o altă postare, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a criticat modul în care Guvernul a jonglat cu epidemia provocată de noul coronavirus.

„Siguranța și sănătatea românilor, nu. Alegeri și buzunare pline pentru voi, da! În martie ați dat vina pe PSD! Deși și atunci prioritare erau alegerile anticipate și nu pregătirea țării pentru pandemie. Le-ați promis românilor că veți achiziționa aparatură pentru secțiile ATI! Acum le spuneți că secțiile sunt pline.

Ați promis elevilor că își vor putea continua studiile în sistem on-line, că le veți asigura tablete celor care nu au posibilitatea și că școala on-line este soluția viitorului. Acum vedem cu toții că școala on-line din România voastră educată înseamnă de fapt școală on-line fără tablete, fără internet, fără softuri și sistem unitar de predare! Adică ceva inexistent, bifat însă ca fiind îndeplinit de neamurile voastre puse în funcții grase!”, a scris liderul PSD.

Marcel Ciolacu: „Acum, la șase luni de atunci, pe cine veți mai da vina?”

Liderul PSD  a amintit toate promisiunile făcute de Guvern, însă a arătat că îndeplinirea lor nu a fost dusă până la capăt. Critică dur faptul că românii nu au primit nici acum măștile promise, fiind obligați să și le cumpere din banii lor, riscând amenzi uriașe dacă sunt găsiți fără masca de protecție purtată corespunzător.

„Ați promis persoanelor lipsite de posibilități că nu vor fi nevoite să renunțe la felia de pâine pentru a-și cumpăra mască. Acum trimiteți poliția să-i amendeze pentru că nu poartă măștile pe care voi ar fi trebuit să le livrați deja demult!

Ați făcut licitații pentru a achiziționa tot ce, vezi Doamne!, nu lăsase PSD-ul: echipamente de protecție, măști, aparate de ventilație, tablete etc etc. Acum văd toți românii, în dosarul Unifarm, trimis deja de DNA în instanță, că singurul motiv pentru care v-ați grăbit să faceți licitațiile au fost #șpăgile imense cerute de voi!

Acum, la șase luni de atunci, pe cine veți mai da vina?”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Adauga un comentariu