Actualitate

Marcel Ciolacu, despre noile restricții impuse de Guvern: „N-am auzit nimic să se vorbească de păcănele. Dar avem o problemă cu bisericile?”

Publicat: 05 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Luni seara, 5 octombrie 2020, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a criticat noile restricții impuse de Guvern, în ceea ce privește epidemia provocată de noul coronavirus.

„Eu sunt blocat. Am tras o singură concluzie, că trebuie să ne spălăm pe mâini şi să purtăm masca. În rest, nu am înţeles absolut nimic. Trebuie să îi amendăm pe oamenii care nu respecta şi să le închidem activitaea 30 de zile deci îi băgăm în faliment total? Guvernul a decis să avem alegeri, să deschidem şcolile pompieristic. N-am auzit nimic să se vorbească de păcănele, deci staţi liniştiţi. Dar avem o problemă cu bisericile? Domnule, este un dezastru. Toate măsurile sunt electorale. Plătesc oamenii”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR 1.

„Tătaru şi Arafat sunt speriaţi, le cer comitetelor judeţene să ia decizii”, a adăugat el.

Măsuri anunțate de Guvern. Nelu Tătaru și Raed Arafat, declarații de ultimă oră. Ce se va întâmpla cu manifestările religioase

Declarații de presă susținute de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, și de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

„În tot această perioadă, evoluţia şi analiza au înţeles că unii dintre noi nu au analiza încă că portul unei măşti ne poate aduce în fata liniştii, nu a unui aparat de respirat. Regulile trebuie să revină în actualitate. Evaluarea INSP arata o creştere de peste 3 la mia de locuitori în anumite localităţi. S-au luat decizii în această seară. Pentru cetăţenii care vin din ţările cu indice mai ridicat decât al României se impun reguli: cei care stau trei zile pot veni cu un test negativ în ultimele 48 de ore. Cei care stau pentru o perioadă mai lungă – carantină 14 zile cu posibilitatea ca în 8-a zi să facă un test şi pot ieşi a 10-a zi din izolare dacă sunt negativi”, a declarat Nelu Tătaru.

Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași afectată de pandemie. Ce măsuri a anunțat Raed Arafat

Secretarul de Stat, Raed Arafat, a anunțat ce măsuri vor fi luate la nivel național cu privire la manifestările religioase prilejuite de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași.

”Mai este o decizie care a fost luată, referitor la organizarea sărbătorilor religioase. Acestea sunt permise numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor sau pelerinilor din alte localități. Acest lucru este extrem de necesar pentru că riscul major nu este numai participarea la fața locului ci și pe durata transportului, un risc major, în autocare.

Dacă se stă într-un mijloc de transport ore, este suficient să fie o singură persoană infectată într-un autocar pentru ca toți ceilalți care au participat la sărbătoare să se întoarcă infectați acasă. Acest lucru trebuie să fie limitat și sper că populația va înțelege. Sărbătorile se fac, dar doar cu cei care locuiesc în localitatea unde se desfășoară”, a declarat Raed Arafat.

 

Adauga un comentariu