Actualitate

Marcel Ciolacu, despre acordarea unui bonus salarial profesorilor: „Şi ei sunt acum în linia întâi”

Publicat: 02 sept. 2020
Marcel Ciolacu ține un discurs
Președintele PSD Marcel Ciolacu

Președintele interimar al PSD propune acordarea unui bonus salarial pentru cadrele didactice şi personalul şcolar auxiliar în contextul redeschiderii unităților de învățământ pe fondul pandemiei de COVID-19.

Marcel Ciolacu, despre acordarea unui bonus salarial profesorilor

Miercuri, 2 septembrie 2020, Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al Partidului Social Democrat, a afirmat faptul că nu se va permite ca Executivul condus de Ludovic Orban să își bată joc de personalul din învățământ și pensionari. Având în vedere faptul că profesorii se află și ei în prima linie de luptă cu noul coronavirus, gruparea social-democrată propune acordarea unui bonus salarial.

„PSD nu acceptă ca Guvernul PNL să îşi bată joc de profesori şi pensionari! De asta propunem acordarea unui bonus salarial pentru profesori şi personalul şcolar auxiliar, pentru că şi ei sunt acum în linia întâi odată cu deschiderea şcolilor, dar şi respectarea legii în privinţa creşterii pensiilor”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, ”Orban are majoritate în Parlament împreună cu aliaţii săi USR, PMP şi UDMR”.

„Să îşi asume respingerea acestor propuneri şi să nu mai caute vinovaţi pentru că nu mai au nicio scuză. Sau aveţi majoritate numai când vreţi să rămâneţi pe funcţii?!”, mai spune Ciolacu.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, deranjată de întrebările jurnaliştilor legate de salariilor profesorilor

Violeta Alexandru, ministrul Muncii s-a arătat deranjată de întrebările jurnaliştilor legate de mărirea salariilor profesorilor. O jurnalistă i-a adresat o întrebare incomoda Violetei Alexandru.

O jurnalistă a iscat o reacţie dură din partea ministrului Muncii. Aceasta a întrebat-o pe Violeta Alexandru dacă profesorii merita să primească salarii mai mari. Violeta Alexandru s-a arătat iritată de întrebare, afirmând că nu este ea în măsură să spună dacă cineva merita sau nu merită o mărire de salariu, dar nici ministerul Muncii nu este singurul care decide referitor la salariile de la stat:

„Cum aș putea să vă răspund la întrebarea dacă merită sau nu? Cine aș fi eu ca să apreciez dacă cineva merită sau nu merită? Nu punem întrebarea dacă merită! Nu sunt singura care decide asupra salariilor profesorilor. Aceasta este o decizie de echipă. Sunt într-o funcție publică în care trebuie să am în primul rând rezultate și eficiență. (…) Dacă merită, dacă ar fi bine, dacă ar fi bine să, după părerea mea nu fac decât să tensioneze anumite categorii socio-profesionale”, a spus Violeta Alexandru la Palatul Parlamentului.

Ludovic Orban le cere profesorilor să nu se mai plângă

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, face un apel către cadrele didactice să se adapteze noilor condiții impuse de contextul actual al pandemiei cu noul coronavirus.

Ludovic Orban le cere profesorilor să nu se mai plângă

Preşedintele Partidului Naţional Liberal le-a transmis profesorilor să nu se mai plângă de situaţia din prezent. Această declaraţie vine după ce mai multe cadre didactice au reclamat că nu îşi pot desfăşura activitatea în condiţii optime. De asemenea, aceştia susţin că nu pot preda și în mediul online și la clasă.

Ludovic Orban a ţinut să mai adauge că are foarte mare încredere în profesori, îndeosebi în unii dintre ei care au participat la cursuri de formare în acest sens în această vară.

„Cadrele diactice trebuie să înțeleagă că trebuie să se adapteze astfel încât să predea și pentru elevii din clasă, cât și pentru cei din online. Sunt convins că marea majoritate au înțeles acest lucru. Zeci de mii de cadre didactice au participat la cursuri de creștere a competențelor de predare digitale. Permanent trebuie să învețe…Le cer sprijinul și chiar trebuie să le mulțumesc”, a declarat Ludovic Orban.

Adauga un comentariu