Actualitate

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, deranjată de întrebările jurnaliştilor legate de mărirea salariilor profesorilor

Publicat: 02 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Violeta Alexandru ministrul Muncii deranjată de întrebările jurnaliştilor legate de mărirea salariilor profesorilor
Violeta Alexandru, ministrul Muncii, deranjată de întrebările jurnaliştilor

Violeta Alexandru, ministrul Muncii s-a arătat deranjată de întrebările jurnaliştilor legate de mărirea salariilor profesorilor. O jurnalistă i-a adresat o întrebare incomoda Violetei Alexandru.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, deranjată de întrebările jurnaliştilor legate de salariilor profesorilor

O jurnalistă a iscat o reacţie dură din partea ministrului Muncii. Aceasta a întrebat-o pe Violeta Alexandru dacă profesorii merita să primească salarii mai mari. Violeta Alexandru s-a arătat iritată de întrebare, afirmând că nu este ea în măsură să spună dacă cineva merita sau nu merită o mărire de salariu, dar nici ministerul Muncii nu este singurul care decide referitor la salariile de la stat:

„Cum aș putea să vă răspund la întrebarea dacă merită sau nu? Cine aș fi eu ca să apreciez dacă cineva merită sau nu merită? Nu punem întrebarea dacă merită! Nu sunt singura care decide asupra salariilor profesorilor. Aceasta este o decizie de echipă. Sunt într-o funcție publică în care trebuie să am în primul rând rezultate și eficiență. (…) Dacă merită, dacă ar fi bine, dacă ar fi bine să, după părerea mea nu fac decât să tensioneze anumite categorii socio-profesionale”, a spus Violeta Alexandru la Palatul Parlamentului.

Marcel Ciolacu consideră că profesorii merită acelaşi bonus ca şi medicii

Întrebarea vine în contextul în care preşedintele Marcel Ciolacu anunţa faptul că PSD va depune în Parlament o lege care, prin aplicare, va acorda un stimulent de risc, ca în cazul medicilor, tuturor profesorilor dar şi personalului şcolar auxiliar.

Preşedintele PSD este de părere că Guvernul îşi bate joc de profesori şi de pensionari. Ciolacu a declarat, într-o postare publicată pe o reţea de socializare că va iniţia un proiect de lege care, odată aplicată, va duce la o bonusare a personalului auxiliat şi a profesorilor.

„PSD nu acceptă ca Guvernul PNL să își bată joc de profesori și pensionari! De asta propunem acordarea unui bonus salarial pentru profesori și personalul școlar auxiliar, pentru că și ei sunt acum în linia întâi odată cu deschiderea școlilor, dar și respectarea legii în privința creșterii pensiilor. Orban are majoritate în Parlament împreună cu aliații săi USR, PMP, UDMR și minorități. Să își asume respingerea acestor propuneri și să nu mai caute vinovați pentru că nu mai au nicio scuză. Sau aveți majoritate numai când vreți să rămâneți pe funcții?!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagină lui de Facebook.

Analiza dura realizată de PSD în legătură cu majoritatea parlamentară PNL

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, social-democraţii afirma faptul că Klaus Iohannis nu mai poate da vina pe PSD pentru că în Parlamentul României nu mai exista majoritate formată din aceştia. Partidul Social Democrat considera că moţiunea de cenzură arată faptul că, în aceste momente, exista o majoritate formată din PNL, USR, PMP, UDMR”

”Iohannis și PNL au majoritatea în Parlament și nu mai pot da vina pe PSD: ei răspund de mersul pandemiei, de soarta educației și viitorul economiei! PNL controlează Parlamentul printr-o alianță cu USR, PMP, UDMR și grupul minorităților naționale. Au toată puterea în stat și nu se mai ascund ca până acum”, afirmă social-democraţii.

Adauga un comentariu