Actualitate

Marcel Ciolacu, despre listele PNL pline de candidați cu probleme penale: „Nu au înțeles nimic!“

Publicat: 04 dec. 2020
Marcel Ciolacu cu sigla PSD
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre listele PNL pentru alegerile parlamentare ce vor avea loc duminică, 6 decembrie. Marcel Ciolacu susține că liberalii nu au înțeles nimic despre ce vrea poporul și vor să trimită în parlament multe persoane cu probleme penale.

Liderul social democrat susține că sunt trei diferenţe majore între el şi preşedintele PNL, Ludovic Orban.

„Mie nu mi-a crescut capul, mie nu mi-a luat puterea minţile. Orban nu ştie cum să rămână prim ministru, fără să ştie să facă nimic. Orban nu ascultă vocea specialiştilor şi a acceptat candidatura, sub sigla PNL, a cel puţin 10 oameni care fie au condamnări penale, fie sunt trimişi în judecată“, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Există diferențe mari între mine și Ludovic Orban“

Liderul social democrat a precizat că între el și liderul PNL, Ludovic Orban, există mai multe diferențe.

„Şi eu şi Ludovic Orban am îmbătrânit, de 30 de ani, fiecare în partidul lui. În schimb, între mine şi Ludovic Orban există două mari diferenţe, sau trei mari diferenţe pe care le văd eu în acest moment. De exemplu, am ieşit foarte clar şi am spus: eu nu vreau să fiu primul ministru al României, sunt oameni mai potriviţi în interiorul partidului pentru situaţia gravă prin care trece România şi nu trebuie să devină o ambiţie.

El nu ştie cum să rămână prim ministru şi să aibă aceste privilegii în continuare pe care le conferă funcţia, fără să ştie să facă nimic, decât să închidă: închizi biserici, închizi pieţe, închizi şcoli, închizi HoReCa. Nu a luat nicio măsură de prevenţie, să nu închidă“, a menționat Marcel Ciolacu.

„Ce remaniere a făcut Ludovic Orban de anul trecut, din noiembrie?“

Marcel Ciolacu este de părere că Ludovic Orban a rămas închistat cu acei „politruci“ şi cu acel mod de a guverna din anii ’90.

„În al doilea rând eu am înţeles criza prin care trece România în acest moment şi atunci m-am dus şi am vorbit cu fiecare specialist şi l-am rugat că acum este momentul să vină în politică, cu expertiza lor, şi să găsim soluţii. Spuneţi-mi, Ludovic Orban ce remaniere a făcut de anul trecut din noiembrie (…) ce remaniere ai făcut să te adaptezi cerinţelor din acest moment? Niciuna. A rămas închistat cu acei politruci şi cu acel mod de a guverna din anii ’90”, a spus Marcel Ciolacu.

„Am înțeles vocea românilor“

Întrebat care este, în opinia sa, cea mai mare greşeală a guvernului liberal, Marcel Ciolacu a răspuns că aceasta constă în faptul că Ludovic Orban „nu s-a înconjurat de oameni care să aducă soluţii, având o singură logică, întotdeauna, aceea de a face cât mai repede alegeri şi de a rămâne mai departe în funcţie”.

Marcel Ciolacu mai spune că a treia diferenţă constă în faptul că el a înţeles vocea românilor şi nu a pus pe listele PSD oameni condamnaţi penal sau trimişi în judecată. Ciolacu a afirmat că pe listele PNL sunt „cel puţin 10 şi cu condamnări şi trimişi în judecată”.

„Nu a înţeles direcţia în care se îndreaptă şi cerinţele pe care le au acum românii de la noi, politicienii”, a acuzat liderul PSD, care spune că în mod categoric nu ar fi trebui organizate alegeri în 6 decembrie, însă îi îndeamnă pe români să meargă la vot, susţinând că românii luptă cu doi viruşi: cu virusul incompetenţei şi cu virusul COVID.

Comentarii
  • he he cine vorbeste,pzd a vopsit gardul cu cateva somitati iar dupa gard stau sacalii,cu ochii printre scanduri,oricum nu mai pupati la guvernare!

Adauga un comentariu