Actualitate

Marcel Ciolacu, despre propunerea PSD pentru funcția de prim ministru: „Sunt mai mulţi colegi care pot ocupa această funcţie“

Publicat: 23 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu despre propunerea PSD pentru funcția de prim ministru Sunt mai mulţi colegi care pot ocupa această funcţie
Marcel Ciolacu a anunțat că PSD se va deplasa la Palatul Cotroceni cu propunere de prim-ministru

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre propunerea social democraților pentru postul de prim ministru. Marcel Ciolacu susține că PSD are mai multe variante de premier. „Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Vasile Dâncu şi mulţi alţii“, a spus preşedintele PSD.

„Sunt mai mulţi colegi care pot ocupa această funcţie de prim-ministru. Este şi domnul Sorin Grindeanu, şi domnul Mihai Tudose, şi domnul Vasile Dâncu şi mulţi alţii. Încercăm să ne creionăm o echipă cât mai bună, cât mai mulţi specialişti. Normal că domeniul sănătăţii va rămâne prioritar. Mai mult ca sigur o să mergem cu domnul Rafila, la Educaţie o să venim cu propunerea domnului profesor Azamfirei, iar la Finanţe o să vedem cu domnul Cristi Socol“, a fost doar câteva dintre numele pe care PSD s-ar putea baza în cazul în care ar trebui să guvernze.

Marcel Ciolacu: „Venim cu trei nume noi“

Liderul social democrat susține că numele avansate nu sunt de mult timp associate cu partidul și că este în căutare de persoane cunoscute în domeniile lor de activitate.

„Cred că aceste domenii sunt cele mai importante pentru România în viitor. După cum vedeţi, venim cu trei nume noi, nu neapărat pesedişti vechi. Căutăm soluţii pentru români, cu oameni recunoscuţi în domeniul lor de activitate”, a precizat Marcel Ciolacu.

Nume grele pentru lista de miniștri

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş (UMFST), Leonard Azamfirei, este propunerea PSD pentru funcția de ministru al Educației, în timp ce la Sănătate PSD îl propune pe Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS. La Finanțe PSD ia în calcul să propună tot un specialist și nu un politician de carieră, o variantă fiind Cristian Socol.

Liderul PSD a spus că nu ar acceptă că Dacian Cioloș să fie iar premier.

„A fost guvernul zero. Vrem să vedem și Guvernul minus? Știți că am luat zero fonduri guvernamentale în acel an. Exclud orice dialog cu PNL și sub nicio formă că domnul Ludovic Orban să rămână, Doamne ferește, premier. Ar fi o catastrofă pentru toți românii!”, a mai spus Marcel Ciolacu.

 „Spitalele se prăbuşesc pur şi simplu sub presiunea valului uriaş de internări!“

Liderul PSD precizează că personalul medical e tot mai obosit după peste jumătate de an de lupta în linia întâi cu pandemia.

„Spitalele se prăbuşesc pur şi simplu sub presiunea valului uriaş de internări, instalaţiile electrice cedează din cauza suprasolicitării. Sâmbăta trecută la Neamţ. Astăzi la Cluj, într-un spital vechi, administrat de Ministerul Sănătăţii, doar Dumnezeu a făcut să nu se întâmple o nouă tragedie!

Dar nici Tătaru, nici Orban nu îşi asumă vreo răspundere, deşi i-am atenţionat că asemenea drame pot apărea zilnic, în orice spital al ţării. Nu le pasă! Cred că dacă dau amenzi şi pasează responsabilitatea pe umerii medicilor şi ai autorităţilor locale, îşi păstrează imaginea imaculată! Din cauza alegerilor, nu mai au nici suflet, nici raţiune!”, mai susține Marcel Ciolacu.

Acuzații grave la adresa Guvernului: „Modelul Orban-Tătaru a eșuat!“

Reprezentanții PSD au lansat acuzații grave la adresa Guvernului Ludovic Orban. Social democrații spun, pe pagina de Facebook, că modelul asumat de premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a eșuat în combaterea pandemiei, de aceea solicită demisia celor doi.

„Astăzi avem o certitudine: modelul Orban-Tătaru a eșuat în combaterea pandemiei! Cazurile de COVID-19 au explodat, ATI-urile sunt supraaglomerate, iar pacienții mor cu zile pentru că nu mai au loc la terapie intensivă. Spitalele cedează sub presiunea pandemiei și a deciziilor contradictorii venite de la Guvern și de la DSP și vedem tragedii cutremurătoare precum cea de la Piatra Neamț“, au scris social democrații pe pagina de Facebook.

Adauga un comentariu