Actualitate

PSD, acuzații grave la adresa Guvernului: „Modelul Orban-Tătaru a eșuat!“

Publicat: 18 nov. 2020

Reprezentanții PSD au lansat acuzații grave la adresa Guvernului Ludovic Orban. Social democrații spun, pe pagina de Facebook, că modelul asumat de premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a eșuat în combaterea pandemiei, de aceea solicită demisia celor doi.

„Astăzi avem o certitudine: modelul Orban-Tătaru a eșuat în combaterea pandemiei! Cazurile de COVID-19 au explodat, ATI-urile sunt supraaglomerate, iar pacienții mor cu zile pentru că nu mai au loc la terapie intensivă. Spitalele cedează sub presiunea pandemiei și a deciziilor contradictorii venite de la Guvern și de la DSP și vedem tragedii cutremurătoare precum cea de la Piatra Neamț“, au scris social democrații pe pagina de Facebook.

PSD: „S-au crezut mai deștepți decât toți, au făcut doar după capul lor, au ignorat specialiștii“

Social democrații consideră că modelul luat în calcul de Ludovic Orban și Nelu Tătaru reprezintă o amenințare directă la adresa siguranței cetățenilor.

„Astăzi, Modelul Orban-Tătaru reprezintă o amenințare directă la adresa siguranței cetățenilor! S-au crezut mai deștepți decât toți, au făcut doar după capul lor, au ignorat specialiștii, au refuzat Pactul pe #Sănătate propus de PSD, iar acum vedem rezultatul: O CATASTROFĂ SANITARĂ DE PROPORȚII ÎN TOATĂ ROMÂNIA! Modelul Orban-Tătaru trebuie înlocuit urgent! Orban, Tătaru, ajunge! Demisia!”, mai scriu social democrații pe pagina de Facebook.

„Au umplut sistemul de sănătate cu politruci, chelneri, rubedenii“

Reprezentanții PSD au cerut marți, 17 noiembrie, demisia „urgentă” a premierului Ludovic Orban, respectiv a ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru. Social democrații îl acuză pe Ludovic Orban de eşec catastrofal în gestionarea pandemiei.

Mai mult, social-democraţiiconsideră că Guvernul Ludovic Orban este vinovat pentru tragedia de la Piatra Neamţ şi susțin că liberalii au umplut sistemul de sănătate şi inspectoratele pentru situaţii de urgenţă cu „politruci, chelneri şi rubedenii”.

„Partidul Social Democrat solicită demisia imediată din partea prim-ministrului Ludovic Orban şi a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, pentru eşecul catastrofal în gestionarea pandemiei SARS-CoV-2. Tragedia de la Spitalul Judeţean Neamţ este rezultatul deciziilor aberante emise de reprezentanţii Guvernului, care în ultimele luni au fost mult mai preocupaţi de campaniile electorale şi de alegeri, decât de combaterea pandemiei”, a transmis PSD într-un comunicat de presă.

 „DSP-urile au fost incapabile să ţină pasul cu avizarea reamenajărilor“

Social democrații susțin că Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) nu au putut ţine pasul cu avizarea reamenajărilor urgente , aşa cum îi obliga tot Guvernul printr-un Ordin emis de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

„Spitalele din întreaga ţară au fost puse în situaţii imposibile ca urmare a creşterii accelerate a cazurilor severe de COVID-19, iar DSP-urile au fost incapabile să ţină pasul cu avizarea reamenajărilor urgente la care erau nevoiţi să recurgă medicii pentru a-i putea trata pe toţi pacienţii, indiferent de locurile disponibile, aşa cum îi obliga tot Guvernul printr-un Ordin emis de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă“, se mai arată în comunicatul social democraților.

Marcel Ciolacu: „Este timpul să nu mai paseze răspunderea, ci să-și asume decizii!“

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un nou atac la adresa președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban. Marcel Ciolacu a scris pe pagina sa de Facebook, că este alături de cadrele medicale care poartă în fiecare zi un război împotriva acestei pandemii.

„Am cerut #Pact pentru #Sănătate de mai multe luni. Iohannis și Orban au refuzat însă orice sugestie. Dar România a depășit deja 9.000 de morți COVID-19. Este timpul să nu mai paseze răspunderea, ci să-și asume decizii!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Adauga un comentariu