Actualitate

Marcel Ciolacu, după ce a scos nume vechi de pe lista pentru parlamentare: „Creștem în sondaje. Niciun penal nu e pe listele PSD!“

Publicat: 04 nov. 2020
Marcel Ciolacu ține o conferință de presă
Președintele PSD Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social – democrații cresc simțitor în sondaj, după ce a luat decizia de a scăpa de anumite personaje cu probleme.

„Noi ne-am făcut o analiză după pierderea alegerilor. Lucrul evident e că am depășit cu 10 procente ceea ce aveam față de europarlamentare. Asta ne arată că am intrat pe drumul corect. Am luat o decizie istorică. Niciun penal nu e pe listele PSD. Nicio persoană trimisă în judecată nu candidează pe listele PSD. Ele pot fi găsute pe listele altor partide. A fost o decizie în urma sancțiunii primite la vot. Partidul s-a deschis, avem oameni noi. Am venit cu un program de guvernare prezentat până acum sectorial pe care îl vom prezenta pe larg românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Singura armă a actualului Guvern a rămas poliția!“

Liderul social democrat susține că singura armă a actualului Guvern a rămas poliția, pe care o trimite să amendeze oamenii și vinovați și nevinovați.

„Noi am solicitat un pact pe sănătate, unde toate forțele politice am decis să ne întâlnim să luăm decizii. Românii nu mai au încredere în Guvern, nu mai ascultă mesajele. Singura armă a actualului Guvern a rămas poliția, pe care o trimite să amendeze oamenii și vinovați și nevinovați. În loc să se caute o soluție să se discute cu oamenii, s-au căutat să se conducă poporul cu biciul. Eu nu pot să cred că pe 6 decembrie românii vor dori să continue încă patru ani de zile cu actualul Guvern”, a precizat Marcel Ciolacu.

„În acest moment prioritățile românilor nu sunt alegerile“

Liderul PSD, comentând despre alegerile din SUA, l-a atacat pe președintele Klaus Iohannis legat de organizarea alegerilor parlamentare c ear trtebui să aibă loc pe 6 decembrie.

„Întotdeanua în SUA au fost alegeri strânse și se pare că și acum e la fel. Am stat în cursul nopții și se prefigurează o victorie a lui Trump. A câștigat cele mai populare state, rămâne de văzut cum va fi pe cele două camere. SUA împarte puterea și se creează echilibrul necesar. Vorbim de zona de securitate, dependența României de SUA în materie de securitate. În acest moment prioritățile românilor nu sunt alegerile.

Se știe din sondaje, dar actualul Guvern consideră că acum e momentul cel mai bun pentru ei să facă alegeri. E o decizie politică. (…) Cei de la USR și PNL au blocat activitatea Parlamentului, ca alegerile să nu poată fi amânate”, a menționat Marcel Ciolacu.

„Trendul ascendent al infectărior nu-l oprești cu campanie electorală!”

Liderul social democrat a spus că priorităţile statului ar trebui să fie în acest moment sănătatea românilor, nu alegerile parlamentare. Ciolacu a adăugat că PSD este pregătit pentru alegerile parlamentare programate pentru 6 decembrie, dar dorește să audă ce spun specialiștii, în contextul numărului tot mai mare de infectări.

„Când ai 6.000 de infectări pe zi, cum oprești acest trend ascendent? Cu campanie electorală? Întrebați-l pe Orban, că el este responsabil cu organizarea alegerilor, Nu știu cum va fi în martie, nu sunt Nostradamus? Întrebați-l pe Orban și cine sunt responsabili. Vreți ca liderul opoziției să fie responsabil cu alegerile? Este Guvern, noi am trimis o lege la promulgat, au atacat-o, au retrimis-o, o s-o trecem prin Parlament până la urmă săptămâna viitoare și vom vedea ce se întâmplă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

 

Comentarii
Adauga un comentariu