Actualitate

Marcel Ciolacu: „Guvernarea PNL produce 600 de mii de șomeri”

Publicat: 02 iul. 2020
ALT=
Marcel Ciolacu amenință cu moțiunea de cenzură: „Am strâns 202 de semnături“

Liderul interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a lansat un mesaj dur la adresa Guvernului Orban. Acesta a afirmat că liberalii au „produs”  600 de mii de șomeri în trei luni. Acesta a menționat că Executivul a distrus tot ce a câștigat în trei ani PSD-ul.

”Guvernarea PNL produce 600 de mii de șomeri. În câteva luni, liberalii distrug tot ce se câștigase în 3 ani cu PSD. Statistica oficială ne anunță că peste 628.000 de contracte de muncă au încetat definitiv în trei luni de pandemie (16 martie – 17 iunie). Iată factura incompetenței echipei Iohannis-Orban în a sprijini eficient economia.

Practic, în 7 luni de mandat, PNL a reușit să spulbere tot ce câștigase România în 3 ani de guvernare PSD, când șomajul ajunsese la un minim istoric. Liberalii aruncă astfel țara înapoi în guvernarea Boc-Băsescu, în 2011. Doar în acel coșmar economico-social am mai avut un asemenea șomaj de 5,2%.

Guvernarea PNL nu reușește nici măcar să mențină numărul actual al angajaților din economie, în schimb, liberalii au putut să-și angajeze aproape 15.000 de pile la stat! De fapt, singura strategie anti-șomaj care funcționează în România de azi este să ai carnet de partid cu sigla PNL.

Când oamenii rămân pe drumuri îți trebuie mult cinism și tupeu să vorbești despre investiții faraonice în două cincinale. Liberalii insistă cu această farsă elogiată de un ministru drept “planul Marshall al PNL pentru România”. Singurul răspuns care se potrivește la asta este unul apăsat: Marș cu hoția!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu acuză Guvernul PNL că susține industria păcănelelor!

Marcel Ciolacu acuză Guvernul PNL că susține industria păcănelelor! Liderul interimar al social-democraților acuză Guvernul Orban că nu s-a lăsat până „nu a mai dat pe șest o tură de facilități fiscale pentru industria păcănelelor, culmea, într-o ordonanță de urgență despre energie și gaze”.

„Combinatozaurii din Guvernul PNL nu protejează românii, ci industria păcănelelor! Acesta este programul guvernamental `Îngropăm România`. Nu s-au lăsat până nu au mai dat pe șest o tură de facilități fiscale pentru industria păcănelelor! Culmea, într-o ordonanță de urgență despre energie și gaze!!!! Asta e prioritatea țăriii, așa Reclădim România! Știu doar să-și protejeze interesele de afaceri!!! Să-i protejeze pe românii nevoiași nici nu știu și nici nu vor”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu acuză Guvernul PNL că susține industria păcănelelor: Unde sunt măștile pentru persoanele nevoiașe?

Liderul social-democraților susține că Guvernul nu le-a trimis persoanelor nevoiașe nici până în prezent măștile promise.

„Ministrul Tătaru s-a dat peste cap să plătească 50 de milioane de euro chiar din plenul Parlamentului, la moțiunea simplă. Totul a fost un nou tun, pe model Unifarm: Au spart banii țării pe o marfă care nu există!“, mai spune Marcel Ciolacu.

Liderul PSD atarge atenția că în momentul în care social-democrațiii-au obligat prin lege votată în Parlament să asigure măști gratuite pentru persoanele fără posibilități materiale, PNL a contestat-ola CCR.

„Liberalii fură cu zeci de mii de mâini și pun profitul păcănelelor inaintea grijii pentru români. Acesta este adevăratul lor program de guvernare, unul care scufundă și mai tare în loc să scoată țara din criză”, a menționat Marcel Ciolacu.

Conform preşedintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, elaborat de Guvern copiază programul de guvernare implementat de PSD. Acuzaţiile sunt extrem de grave şi vine în contextul anunţării de către Ludovic Orban a mării relansări economice.

„Este evident că este copiat programul (Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică – n.r.), vi-l dau pe cel din 2016 şi îl comparaţi şi veţi vedea – este copiat. Culmea, sunt copiate şi anumite pasaje pe care deja PSD le-a realizat”, a afirmat Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

Adauga un comentariu