Actualitate

Marcel Ciolacu: „Iohannis minte din nou! Să îl ajutăm pe Iohannis să se documenteze’“

Publicat: 30 nov. 2020
Marcel Ciolacu, președintele PSD
Marcel Ciolacu, președintele PSD

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că „minte din nou”, după ce șeful statului a declarat, luni, 30 noimebrie, că legea privind redeschiderea piețelor în stare de alertă nu a ajuns la promulgare.

„Iohannis minte din nou! Legea cu deschiderea piețelor este trimisă la promulgare de aproape 20 de zile! Să îl ajutăm pe Iohannis să se documenteze! A mințit cu vaccinul, a mințit cu infectările și acum minte și cu piețele”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, arată un amendament propus de Marcel Ciolacu la Legea pentru aprobarea OUG 79/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii.

Klaus Iohannis, despre legea redeschiderii piețelor: „Nu a ajuns la mine“

Întrebat dacă va promulga legea pentru redeschiderea piețelor, Klaus Iohannis a spus: „Nu a ajuns la mine”.

Deputaţii au decis, pe 10 noiembrie, că, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

„Este o prostie (închiderea piețelor – n.r.), iar piețele pentru producătorii români trebuie să fie deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță și de prevenție. Pentru că ieri până și cea mai inocentă rugăciune a fost transformată în ceva de bătălie politică, o să-i rog pe colegii noștri să încerce alt verset din Biblie: Ne lepădăm de Satană”, afirmat deputatul PSD Daniel Suciu.

Deputatul USR Cătălin Drulă a susținut că închiderea piețelor a fost „pripită și nejustificată”.

„USR PLUS nu e de acord cu închiderea piețelor agroalimentare. Dincolo de asta, rămâne acest proiect care e aberant. În primul rând este neconstituțional, iar tehnic și juridic este un dezastru. Acest amendament zice că târgurile și bâlciurile nu vor fi închise niciodatîă în stare de urgență”, a spus Cătălin Drulă.

Pieţarii din Iaşi îşi vor putea vinde mărfurile în interior

Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a decis vineri, 27 noiembrie 2020, redeschiderea pieţelor. Hotărârea a fost luată în contextul scăderii temperaturilor de afară.

Edilul a anunţat că florarii şi vânzătorii de brânzeturi şi lactate revin în interiorul pieţelor. Produsele comercializate de producătorii ieşeni se pot deprecia imediat în contactul cu temperaturile extrem de scăzute. Astfel, se va intra pe circuite în clădiri, adică o persoană intră, altă iese pe uşi separate. De asemenea, accesul în incinta se va face doar în numărul maxim prevăzut de lege.

„Încercam să găsim o soluţie pentru toţi şi nu numai pentru florari, ci şi pentru cei care vând produse lactate. Temperaturile sunt foarte scăzute, produsele se depreciază foarte uşor la aceste temperaturi. Astfel, vom găsi o soluţie, începând din acest weekend, de mâine. Se va intra în interior, închidem uşile şi geamurile. Lăsăm accesul doar în numărul maxim prevăzut de lege.

Exact ca şi în sala în care ne aflăm noi. Unul intră, altul iese, unul pe o uşă, celălalt pe alta. Nu se intersectează. Când a ieşit un cumpărat, intra următorul, astfel încât să nu depreciem marfă. Se apropie şi sărbătorile de Crăciun, şi credeţi-mă, mă gândesc şi la producători care stau într-un curent ieşit din comun”, a declaratMihai Chirica.

 

Comentarii
  • Ai fost si eati mâna in mâna cu Iohanis,taci din gura nemernicule ce esti,ati avut majoritate in parlament si nu ati facut nimic!Jos cu mafia voastra !la groapa de gunoi a istoriei!

  • Ai fost si esti mâna in mâna cu Iohanis,taci din gura nemernicule ce esti,ati avut majoritate in parlament si nu ati facut nimic!Jos cu mafia voastra !la groapa de gunoi a istoriei!

Adauga un comentariu