Actualitate

Marcel Ciolacu, liderul PSD exclude o alianţă cu PNL pentru a asigura guvernarea României

Publicat: 10 iun. 2021
Marcel Ciolacu îmbrăcat la costum uitându-se într-o parte
Marcel Ciolacu susține că PSD nu va intra guvernare cu PNL și nici nu va spriji un guvern minoritar

Marcel Ciolacu a avut o reacţie la declaraţiile făcute de Vasile Dîncu, cel care a afirmat că nu este exclusă o alianţă cu PNL pentru guvernarea României. Liderul social democrat a exclus această variantă şi a afirmat că ei vor sta în opoziţie.

Social democratul menţionează faptul că un guvern care crează un deficit mare prin împrumuturi nu va primi girul PSD-ului.

Marcel Ciolacu exclude o posibilă guvernare cu PNL

Într-un comunicat, liderul PSD este tranşant în ceea ce priveşte o posibilă intrare la guvernare alături de PNL. Marcel Ciolacu nu doreşte să gireze care, în viziunea lui, îi pune pe copii să fie solidari cu deficitul creat prin împrumuturile enorme.

„Decizia PSD este foarte clară! NU facem guvern cu PNL! Sub nici o formă nu te poți alia cu Cîțu care îi pune pe copii să fie solidari cu deficitul creat de el prin împrumuturile care au îngenunchiat bugetul. Nu putem să ne aliem cu Ţurcan care vrea ca românii să nu mai apuce pensia. Nu te poți alia cu Ghinea care consideră că fondurile europene sunt doar apanajul firmelor de consultanță, iar românii doar plătitorii contribuției anuale la fondul UE.

Guvernul de uniune naţională a fost propunerea PSD

Ciolacu susţine că după ce PSD a câștigat alegerile parlamentare din decembrie, formaţiunea politică a propus crearea unui Guvern de uniune naţională cu un premier în persoana lui Alexandru Rafila. Totuşi, din păcate preşedintele Klaus Iohannis nu a fost de acord cu acest lucru. Guvernul ar fi putut rezolva mare parte din problemele cu care s-au confruntat românii, susţine Marcel Ciolacu:

După alegerile din decembrie anul trecut, PSD a propus o soluție rațională în contextul pandemic și economic de atunci, și anume, formarea unui guvern de uniune națională, cu premier Alexandru Rafila. Din păcate, președintele Klaus Iohannis a nesocotit dorința românilor de a avea un guvern care să ofere soluții concrete la problemele majore din societate: pandemia și criză economică. Eșecul actualei coaliții de guvernare demonstrează că PSD a avut dreptate.

PSD este pregătit să îşi asume guvernarea

În încheierea comunicării, Marcel Ciolacu susţine că PSD este pregătit să intre la guvernare dacă moţiunea de cenzură va trece. Totuşi, condiţia de a intra la guvernare este formarea unui Guvern fără miniştrii Bârnă, Ţurcan, Ghinea sau premierul Florin Cîțu:

PSD este pregătit să își asume guvernarea dacă moțiunea de cenzură va trece, dar în niciun caz nu va forma un guvern cu personaje precum Cîțu, Turcan, Barna sau Ghinea. Și nici cu un partid ale cărui valori sunt doar traseismul, clientelismul și corupția generalizată”, a declarat Marcel Ciolacu.

În altă ordine de idei vă aducem aminte faptul că PSD a menționat că intenționează să depună o moțiune de cenzură pentru a da jos Guvernul condus de Florin Cîțu. PSD-iștii susțin că de la începutul guvernării s-au făcut mai multe greșeli. De altfel, principalul motiv pentru care se dorește înlăturarea guvernului este eșecul PNRR-ului care, conform lui Marcel Ciolacu, are multe lacune și o sumă consistentă de bani s-ar duce către firmele de casă a celor de la PNL-USR-PLUS-UDMR.

Adauga un comentariu